Menu

Sonck: 'Ajax is de juiste stap voorwaarts voor mij'

Wesley Sonck was zondagmiddag voor het eerst op de Amsterdam Arena. De Belgische spits had na de medische keuring een geprek met de technische staf van Ajax. De kennismaking is hem erg goed bevallen. ,,Ik ben echt heel blij nu. Dit is de juiste stap voorwaarts voor mij", aldus de 24-jarige Sonck.

Hoewel andere clubs ook in de Belg geïnteresseerd waren, toonde Ajax de meeste belangstelling. Koeman was na het gesprek met de tweevoudig Belgische topscorer dan ook blij met de toevoeging van Sonck aan zijn selectie. ,,Ik vind dat een ploeg als Ajax twee goede spitsen in de selectie moet hebben. Sonck stond bovenaan ons lijstje. Het is niet zomaar een jonge speler, maar een spits die al internationale ervaring heeft. Zijn voetbalkwaliteiten liegen er niet om. Zijn rendement is erg hoog en ondanks zijn lengte (1.74 meter, red.) kopt hij ook nog eens goed. Ja, ik ben heel blij dat we hem hebben kunnen aantrekken."

Bij Racing Genk werd Sonck de afgelopen drie jaar clubtopscorer. En ook in de Champions League deed hij van zich spreken. Hij scoorde het afgelopen seizoen tegen Real Madrid en AEK Athene. In België wordt Sonck gezien als een van de beste voetballers van dit moment. Inmiddels werd hij al 25 keer opgeroepen voor de Rode Duivels, voor wie hij zeven keer scoorde. Gezien zijn staat van dienst was een vertrek naar het buitenland haast onvermijdelijk. ,,Ik was toe aan deze stap. In België heb ik, geloof ik, alleen de beker niet gewonnen. Ajax wordt niet alleen in Nederland, maar ook in Europa en helemaal in België gezien als een grote club. Het afgelopen jaar heeft de club goed gepresteerd in de Champions League. Iets wat voor mij in mijn ontwikkeling belangrijk is."

Morgen zal Sonck zijn eerste training voor Ajax afwerken. Dan begint voor hem de concurrentiestrijd met de andere spelers. ,,Koeman heeft me niets beloofd, maar dat is normaal. Ik zal ook gewoon moeten vechten voor een plek en daar is niks mis mee."
De Belg maakt zich, na een korte rondleiding door de Arena, meer zorgen over het vinden van een huis. ,,Dat schijnt in Nederland veel moeilijker te zijn dan in België. Enfin; ook dat zal wel goed komen", aldus een zelfverzekerde Sonck.