Menu

Sonck delft met België onderspit

Hij had een basisplaats, maar een fijne avond zal Wesley Sonck in Santander niet hebben gehad. België, dat eindigde met negen man, verloor met 2-0 van Spanje. Tom de Mul kreeg geen speeltijd.

Omdat België al snel (in de 29ste minuut) met tien man kwam te spelen na een rode kaart voor Deflandre was het een lastige avond in het Spaanse Santander.

Toch kreeg de ploeg met Wesley Sonck in de basis als schaduwspits achter Mpenza af en toe kansen, maar was het invaller Luque die na een uur spelen de ban brak voor de thuisploeg. Vier minuten na de openingstreffer van Luque scoorde Raúl de 2-0. België moest zelfs met negen man verder nadat Feyenoorder Bart Goor zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. En toen bleef er van de hoop die België vooraf enigszins koesterde, niets over. Wesley Sonck kwam volgens de Belgische pers nog goed weg toen de scheidsrechter een vermeende elleboogstoot onbestraft liet.

AZ'er Stein Huysegems kwam nog in het veld, terwijl Ajacied Tom de Mul bij zijn eerste selectie voor de Rode Duivels niet van de bank kwam.