Menu

Sonck en Galásek houden eer hoog

Vorige week waren ze al winnaar bij het indoor beachvoetvolley en ook deze maandagochtend waren Tomás Galásek en Wesley Sonck met hun beider teams de gevierde helden bij het voetvolley op het gras. ,,Leuk spelletje", vonden de beide Ajacieden. Logisch natuurlijk, als je wint.

,,Hierbij gebruik je vooral je kop hè!", glundert Wesley Sonck nadat hij opnieuw tot het winnende team behoorde bij het voetvolleyen en seconden lang met zijn armen in de lucht bleef staan. ,,Dat is toch mijn specialiteit. Zoals je gisteren kon zien bij het eerste doelpunt." Sonck legde de bal met het hoofd terug op Van der Vaart zodat hij Mitea in stelling kon brengen, die de 1-0 maakte.

Op het moment dat de spelers gisteren het veld opkwamen, wisten ze niet wat PSV had gedaan. ,,We wisten dat het een kwartier voor tijd 0-1 was", herinnert Galásek zich een dag later. ,,Maar het had helemaal niets uitgemaakt of we het wel of niet hadden geweten, want wij moesten winnen. Achteraf is het dan natuurlijk wel heel prettig als blijkt dat PSV heeft verloren."

Net als een paar weken terug wil Galásek opnieuw niet al te snel op de zaken vooruit lopen. ,,Het zijn nu negen punten met nog negen wedstrijden, maar over twee weken kan het weer helemaal anders zijn. Ik denk dat we de vier thuiswedstrijden wel winnen, maar we moeten ook in de uitwedstrijden goed presteren."

Niet te vroeg juichen dus, ook al heeft iedereen in het land PSV al bijna afgeschreven voor de titel. Ook Anastasiou is gematigd optimistisch. De tweevoudige doelpuntenmaker van zondag en Ajacied van de Wedstrijd kon 's avonds rustig op twee oren slapen. ,,Dat ging prima", lacht hij. ,,Komt ook omdat het een middagwedstrijd was, met avondduels heb ik meer problemen."

De Griek ziet het positief in voor zijn team. ,,We mogen het eigenlijk niet meer weggeven. Normaal gesproken worden we kampioen. Maar we hebben veel jonge spelers, dus moeten we wel blijven oppassen."

Na de korte training, die werd beheerst door het voetvolleyspel, gingen de Ajacieden ontspannen naar binnen. Behalve Jari Litmanen, Tom de Mul, Hatem Trabelsi, Victor Sikora, Thomas Vermaelen en Tom Soetaers. De herstellenden gingen langer door om helemaal fit te geraken voor de belangrijke slotfase van het seizoen, waarin de 29ste landstitel verdiend moet gaan worden.