Menu

Sonck: 'Het wordt een gesloten wedstrijd'

De laatste training voor het Champions-Leagueduel tegen Maccabi Tel-Aviv zit erop, de selectie is bekend, de pers is te woord gestaan en het tijdstip van de aftrap komt nu langzaam dichterbij. In een zware week, waarin de eerste wedstrijd verloren ging, is nu alles gericht op een goed resultaat tegen de ploeg uit Israël. De Ajacieden hebben er alle vertrouwen in.

,,Het mooie van voetbal is dat er van alles kan gebeuren", vindt Wesley Sonck. De Belg beaamt dat het spel van de Ajacieden de laatste wedstrijd alles behalve goed was. ,,Dat het voetballend niet zo goed ging, is op zich niet zo erg. Dat we verloren van Heerenveen wel. Maar het kan snel veranderen."

,,Ik denk dat het een gesloten wedstrijd wordt", voorspelt Sonck. ,,Maccabi weet dat wij moeten winnen, zij zullen het achterin dichthouden. De twee ploegen zullen met hun verstand spelen. Maar als wij geduldig zijn, moeten we die opening wel kunnen vinden. Op papier zijn wij nog altijd de sterkste van de twee, ik denk morgenavond op het veld ook."

,,Het wordt een wedstrijd met alles erop en eraan", verwacht Johnny Heitinga. ,,Er staat veel op het spel. Als wij de tweede ronde willen halen, of de UEFA Cup, zullen we móeten winnen. We zullen ons van onze beste kant moeten laten zien, we gaan allemaal voor de winst. Maccabi speelt 4-5-1, het is een verdedigende, fysiek sterke ploeg. Maar omdat wij thuis spelen, hebben we alle kans. Het kan zomaar gebeuren dat het slechte spel van afgelopen zaterdagavond omgezet wordt in goed spel. Ik denk dat we met 2-0 winnen."

Nigel de Jong onderschat de opponent in geen geval. ,,In Europa kan iedereen van iedereen winnen. Ook tegen Maccabi zal het niet gemakkelijk zijn en zullen we er voor tweehonderd procent tegenaan moeten. We zijn niet in ons doen, dus moeten we alles geven."

,,Ik heb het nog niet gezien als twee ontmoetingen met Maccabi Tel-Aviv om een plaats in de UEFA-Cup. Er kan nog van alles gebeuren. Na deze wedstrijden spelen we nog uit bij Juventus en thuis tegen Bayern München."

Van een moeilijke omschakeling na de nederlaag tegen Heerenveen wil de jonge verdediger niet weten. ,,Ik vind dat niet moeilijk. De internationale competitie is dan wel een stukje hoger dan de nationale, maar ik vind dat je elke wedstrijd hetzelfde moet ingaan. Misschien dat de ambiance, die morgen anders is dan zaterdag, ook kan helpen."

Of er sprake is van een grote druk op de spelers weet de Amsterdammer niet. ,,Ik vond iedereen vandaag op het trainingsveld wel relaxed. Maar we weten natuurlijk ook wel dat we moeten winnen om bij te blijven en om Maccabi voor te bljiven. Ik ken de ploeg nog helemaal niet. Vanavond krijg ik alle gegevens van de tegenstander op papier en dan heb ik tijd genoeg om alles door te nemen. Ik weet dat ze met twee keer 1-0 hebben verloren, maar wat dat precies zegt? Dat ze verdedigend sterk zijn misschien?"