Menu

Sonck voelt zich lekker in nieuwe rol

De bedoelingen van de technische staf voor het komende seizoen kregen op het Amsterdam Tournament vorm. Rafael van der Vaart kreeg van Ronald Koeman in de twee wedstrijden naast Tomás Galásek een teruggetrokken rol op het middenveld toebedeeld. Wesley Sonck speelde achter Zlatan Ibrahimovic en de Belg lijkt op deze plek eindelijk zijn draai te vinden.

Na afloop van de uitlooptraining op de maandagochtend was Sonck tevreden over de invulling op zijn 'nieuwe' plek in het team. ,,Het ging lekker, vond ik. Wanneer ik achter Zlatan speel dan heb ik het spel meer voor me en dat ligt mij gewoon beter dan als diepste spits. Ik had tegen Arsenal ook de mogelijkheid om soms uit te wijken, wanneer het te druk werd in het centrum. Die vrijheid vind ik prettig", analyseerde de Belg.

Wesley Sonck kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar komend seizoen. ,,Mijn positie zal niet altijd hetzelfde zijn. Dat heeft ook te maken met de tegenstander en ons eigen team, in verband met blessures. Maar als ik op deze manier de ploeg kan helpen dan ben ik erg blij."

Zelf heeft de aanvaller geen noemenswaardige blessures meer. Sonck kan ondanks de bandage om zijn pols, waarmee hij tijdens het Sony Amsterdam Tournament speelde, fit aan het seizoen beginnen. ,,Die bandage is niks, joh. Ik heb op de training mijn rechterpols verstuikt, maar het gaat al weer goed. Verder heb ik tijdens het spelen ook geen last van mijn teen. Na de wedstrijd is het hooguit stijf. Al met al gaat het dus prima."