Menu

Sonck wil snel weer spelen

Wesley Sonck speelde zijn laatste wedstrijd op 14 maart van dit jaar tegen Roda JC. Vier weken kon hij niet spelen en nagenoeg niet trainen. Op tweede paasdag werkte hij samen met Hatem Trabelsi en Tom Soetaers intensief aan zijn conditie. De pijn aan zijn linkervoet is weg en de spits kijkt uit naar zijn eerstvolgende wedstrijd.

,,Het is eigenlijk een domme blessure geweest. Ik heb niks gescheurd of verrekt, maar ben er toch lang uit geweest. Na de wedstrijd tegen Roda JC begon mijn linkervoet, waartegen ik een trap heb gehad, weer op te spelen. Het deed pijn door een ontsteking", vertelt de spits.
,,Ten opzichte van mezelf en de ploeg zou het niet eerlijk geweest zijn als ik was doorgegaan. Ik had het graag gewild, maar als je slechts zeventig of tachtig procent fit bent, dan val je uiteindelijk door de mand."

De Belg kijkt nu weer uit naar de laatste vijf wedstrijden van dit seizoen. ,,Het was heerlijk om vandaag weer buiten te zijn. Ik heb denk ik nog een week nodig om conditioneel fit te worden. Daarna moet ik bij de groep weer het gevoel krijgen en dan wil ik nog dit seizoen snel spelen."