Menu
Sonck: 'Zo'n wedstrijd heb je eens per jaar'

Sonck: 'Zo'n wedstrijd heb je eens per jaar'

Wesley Sonck stond zondagmiddag eindelijk weer eens vanaf het beginsignaal in het veld. De Belg is bij Ajax tot eerste spits gepromoveerd na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic. Met een prachtige treffer schoot hij Ajax naar een voorsprong. ,,De bal ging prettig binnen", reageerde Sonck na de uitlooptraining van maandag.

,,Het was prettig, dat ik vanaf het begin weer mocht spelen", vond Wesley Sonck na zijn rentree in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. ,,Bij het nationale team had ik al negentig minuten gespeeld en gescoord en zondag bij Ajax ook. We begonnen goed tegen Den Haag en na zeven minuten scoorde ik. Ik was van plan Tom de Mul aan te spelen, maar uit mijn ooghoek zag ik de keeper staan en dacht 'zal ik schieten?'. Dat deed ik en de bal ging prettig binnen."

,,Het ging het eerste half uur heel goed en we liepen eenvoudig uit naar 0-3, maar in de 44ste minuut scoorden zij toch tegen. Ik vond wel dat de scheidsrechter af had moeten fluiten voor een overtreding op Wesley Sneijder. Dat was echt schandalig. Zelf werd ik ook de hele wedstrijd geschopt. Ik ben naar de scheidsrechter toegestapt om daar iets van te zeggen. Hij vond de overtredingen niet erg genoeg voor een gele kaart. Dat kan, maar als het vijf, zes keer gebeurt dan mag hij wel reageren", aldus de Belg.

De penalty die Ajax tegen kreeg, leek Sonck op het moment terecht. ,,Ik stond helemaal aan de andere kant van het veld en vanaf daar leek het logisch dat hij naar de stip wees. Zelf stond de scheidsrechter er ook achter, dus ik begreep het wel. Later op televisie zag ik pas dat het geen strafschop was."

Dat het uiteindelijk 3-3 werd, daar baalde Sonck ook van. ,,Maar het lag echt aan onszelf. We kregen de kansen, maar speelden het niet goed uit. De mensen verwachten van Ajax dat alles voetballend wordt opgelost. Ook verdedigend. Mijn vorige trainer Sef Vergoosen bood een fles wijn aan als we de bal op zulke momenten het stadion uitschoten!"

Dat de spelers al met Juventus bezig zouden zijn, zoals werd gesuggereerd, is onzin, aldus Sonck. ,,Ook toen het 0-3 stond, waren we alleen met ADO Den Haag bezig. Die wedstrijd wilden we winnen. Ik denk overigens niet dat ons zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen. Zulke wedstrijden speel je eens per jaar en dan kan het maar beter nu gebeuren."

Tegen Juventus is Ajax de underdog, beseft Sonck. ,,Maar het is niet zo dat mensen ons al kansloos achten, denk ik. Ik weet ook dat percentagegewijs de kans groter is dat Juventus wint dan Ajax."

Zelf was Sonck vorig seizoen topscorer van Ajax in de UEFA Champions League. ,,Maar dit is een nieuw seizoen hè!", temperde de Belg de verwachtingen.