Menu
Sony bezorgt fotografen flitsende avond

Sony bezorgt fotografen flitsende avond

Voor Steven Haasnoot en Wolf Schouten werd 19 januari 2011 een dag om niet snel te vergeten. De twee amateurfotografen bemachtigden, als winnaars van een Sony-prijsvraag, een heus startbewijs om bij Ajax-Feyenoord als fotograaf met professionele Sony-apparatuur aan de slag te kunnen.

Sony en Ajax ontvingen de gelukkige fotogafen bij de mediabalie in de Amsterdam ArenA, waar een persmap én het noodzakelijke fotografenhesje klaar lagen. Na een drankje in de officiële persruimte legden zij de route naar de fotografenruimte af, waar werd kennisgemaakt met Louis van de Vuurst, de huisfotograaf van Ajax. Hij gaf enkele tips om goede sportfoto's te maken in de ArenA. Daarna gingen de heren echt zelf aan de slag en werden stadion, publiek en de warming-up van Ajax direct vanaf de zijlijn vastgelegd. ,,Echt geweldig en zo dichtbij, hier kom ik nooit!'', aldus Ajax-fan Haasnoot die ook direct even gebruik maakte van de mogelijkheid om met andere professionele fotografen te klankborden over zijn twee passies: Ajax en fotografie.

Vlak voor aanvang van de Klassieker werd de tribune opgezocht. Hier zagen beide heren tot hun tevredenheid hoe Ajax de drie punten in huis hield. Uiteraard fotografeerden zij ook rustig door tijdens de negentig minuten. Uiteindelijk zullen de beste vijf foto’s van iedere fotograaf op tweakers.net komen, waarna een definitieve stemming onder de site-bezoekers wordt gehouden. De maker van de mooiste Ajax-foto wordt op 3 februari tot winnaar gekroond en ontvangt van Sony de α55 spiegelreflexcamera, waarmee op deze bijzondere avond is gefotografeerd.

Eefke Ruijgrok, verantwoordelijk voor sponsoring en events van Sony Benelux , over de actie: ,,Sony wil zich als A-merk op het gebied van elektronische apparatuur graag met Ajax associëren en laat met deze actie zien, dat wij als official sponsor mensen inspireren en dromen werkelijkheid laten worden. Het was een flitsende voetbalavond vol Sony-beleving!"

Klik hier voor meer informatie over de actie

Kijk hier voor informatie over de fotografie-mogelijkheden van Sony