Menu
Spaanse aanwinst voor Ajax Vrouwen

Spaanse aanwinst voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de Spaanse Ana Romero Moreno gecontracteerd. De 29-jarige aanvalster komt over van Valencia.

Met haar vorige club drong de nieuwe aanwinst van Ajax recentelijk door tot de halve finale van de Spaanse bekercompetitie. Ondanks een doelpunt van ‘Willy’, zoals haar bijnaam luidt, werd Valencia uitgeschakeld door Atlético Madrid. Maar Romero Moreno heeft meer mijlpalen op haar palmares.

Kampioen
Zo werd ze twee keer kampioen met Barcelona, twee keer met Rayo Vallecano en won ze met die clubs ook nog eens een keer de beker. Dat deed ze ook met Espanyol. Maar het hoogtepunt in de lange loopbaan van de in Sevilla geboren voetbalster is de Europese titel. Die haalde ze met het Spaanse team onder de 19 jaar. Haar meest doelpuntrijke seizoen was twee jaar geleden toen ze in dienst van Espanyol 23 goals maakte.

Romero Moreno toont trots het Ajax-shirt.
Romero Moreno toont trots het Ajax-shirt.
Met manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar.
Met manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar.

Ajax
Bij Ajax wil Romero Moreno haar palmares nog mooier maken: ,,Ik weet dat Ajax afgelopen jaar het kampioenschap net misliep en ook de bekerfinale verloor. Ik hoop dat we dat komend seizoen wel halen en daarbij wil ik graag helpen. Ik heb contact gehad met Eli Sarasola van Ajax, die ik overigens nog niet persoonlijk ken, en zij was heel positief over Ajax. En ze zei dat ik een goede aanvulling voor het team zou zijn.”

,,Ana is via Eli in beeld gekomen”, aldus Ed Engelkes. ,,Zij is een linksbenige aanvaller die een goal kan maken. Een slimme speelster die goed in ons systeem past.”

Tekst en foto's: Ajax.nl