Menu

Spaanse arbiter leidt Ajax-Rosenborg BK

Arturo Dauden Ibanez fluit dinsdag de Champions-Leaguewedstrijd Ajax - Rosenborg BK. Voor de Spaanse arbiter is het voor het eerst dat hij een wedstrijd van Ajax leidt.

Dauden Ibanez is wel bekend bij Henk Timmer. Vorig seizoen stond het duel Feyenoord-Sparta Praag onder zijn leiding: het eerste optreden van Timmer in de Champions League. Feyenoord verloor die wedstrijd met 2-0 en kreeg twee rode kaarten.

Ook Jari Litmanen maakte ooit kennis met Dauden Ibanez. Vorig seizoen floot de Spanjaard FC Haka - Liverpool (5-0). Litmanen werd in dat duel in de 58ste minuut gewisseld door GĂ©rard Houllier.

Ajax-Rosenborg wordt de achttiende wedstrijd van Ajax die onder leiding staat van een Spaanse scheidsrechter. Van de zeventien voorgaande won Ajax tien keer, verloor het een maal en speelde de club zes keer gelijk. De belangrijkste wedstrijd was zonder twijfel de Europa-Cup-1finale in 1969. Ajax verloor met 2-0 van AC Milan. De laatste keer dat Ajax te maken kreeg met een Spanjaard was vorig jaar in eigen huis. Tegen Celtic leidde Lopez Nieto en verloor Ajax met 1-3.