Menu

Spaanse kranten: Milosevic held op historische dag

Zelfs de Spaanse kranten konden niet om de fout van scheidsrechter Veissiere heen. Volgens de voetbalkrant Marca betekende het doelpunt het begin van een wedstrijd die als absolute uitblinker Milosevic had.

Savo Milosevic is de held van een historische avond! De Joegoslaaf versierde de penalty, scoorde het tweede doelpunt en was voordurend gevaarlijk, analyseerden de Spaanse journalisten. Hoewel de strafschop niet toegekend had mogen worden, was er volgens de beschouwingen toch sprake van gerechtigheid. Want had scheidsrechter Merk twee weken geleden Celta niet drie strafschoppen onthouden?!

Celta-coach Lotina was na afloop uiterst opgelucht met de overwinning. De coach staat onder zware druk, want in de competitie doet Celta het alles behalve goed. ,,We hebben weer kansen. Dit kan de ommekeer voor ons team betekenen. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijd tegen Milan. Ik wil wel eens zien of ze echt zo goed zijn", blikte de trainer in de krant La Voz de Galicia met vertrouwen vooruit.

Luccin, die tegen Ajax de penalty binnenschoot, verklaart verder er zeker van te zijn dat wanneer Celta de Vigo van Club Brugge wint, de volgende Champions-Leagueronde is bereikt. ,,Milan maakt ons helemaal niet uit, want we zullen doorgaan als we de thuiswedstrijd tegen Brugge winnen."

In de laatste alinea's wordt coach Koeman geroemd voor de aanvallende manier van spelen in de fantastische wedstrijd van gisteravond. Daarbij vragen veel journalisten zich af waarom vooral Ibrahimovic en Galásek werden gewisseld. Koeman legt op de persconferentie uit dat deze lichte kwetsuren hadden opgelopen.