Menu

Spaanse kranten nemen prestaties Celta onder de loep

De kranten in Vigo staan al een paar dagen bol van de wedstrijd van vanavond. Over een ding zijn de Spaanse media het eens: Als Celta niet wint vanavond is het eerste avontuur in de UEFA Champions League voor de club uit Galicië zo goed als voorbij.

'La voz de Galicia', een regionale krant, zet Juanfran en Ibrahimovic tegenover elkaar op de foto. Het bijgaande artikel begint met 'goed nieuws' voor de Spanjaarden, namelijk dat de scheidsrechter die in Amsterdam de wedstrijd leidde er vanavond niet bij is. De journalist vervolgt dat de Nederlanders er wel om zullen moeten lachen, maar dat de Spaanse supporters de leiding twee weken geleden helemaal niet grappig vonden. Onder de leiding van de Franse arbiter van vanavond, won slechts drie keer het gastteam en dat geeft de Spanjaarden meer vertrouwen. Ook meldt de krant dat de afgelopen vijf jaar in het eigen stadion niet verloren is in Europees verband. Qua statistieken hoeven de 'Vigezen' dus niet te vrezen, maar een eventueel verlies vanavond tegen Ajax betekent bijna zeker een einde aan het Europese avontuur. Maar Ajax betekent alleen maar een grote naam, meer niet, en Celta heeft een groot team. De dag is aangebroken om dat aan de wereld te laten zien.

In 'El País', een grote landelijke krant, worden de prestaties van Celta van vorig en huidig seizoen nog eens onder de loep genomen. Conclusie is dat het Celta niet echt mee zit. De gemiddelde leeftijd van de spelers is te hoog, boven de dertig jaar, een aantal scheidsrechterlijke dwalingen veroorzaakte hier en daar een schorsing en de economische malaise veroorzaakte eveneens onrust. Slechts een paar weken geleden staakten de spelers van Celta omdat ze hun premies niet kregen uitbetaald. Maar eigenlijk zaten de 'Celestes' weer een beetje in de lift. Tot aan de nederlaag tegen Racing Santander afgelopen weekend.

In 'Marca', een grote voetbalkrant, vraagt de schrijver zich af of Celta vanavond banger moet zijn voor Ajax of voor het eigen publiek. Afgelopen weekeinde floten de supporters van Celta hun eigen team bijna de hele wedstrijd uit. Qua fysiek staat het Spaanse team er niet zo goed voor, dankzij de vele wedstrijden die afgelopen maand gespeeld moesten worden, maar het meespelen van onder andere Cavallero is een lichtpuntje. Desondanks heeft het elftal het meest te vrezen van de sfeer in het stadion. De band tussen de spelers en de supporters is niet zo goed momenteel, en juist de steun van de fans moet onvoorwaardelijk zijn in zo'n belangrijke wedstrijd. Een thuiswedstrijd is de grootste vijand voor Celta.

Alle kranten zijn het over de opstelling van Celta wel eens. Juanfran zal spelen en ook zal Lotina kiezen voor de van een blessure herstelde Cavallero in plaats van doelman Pinto. Voor Cavallero zal het zijn eerste optreden worden in de UEFA Champions League.