Menu

Spaanse pers roemt Ajax-doelman Didulica

De Spaanse sportkrant Marca rept in zijn editie van donderdag van een 'sensationeel optreden' van Ajax-doelman Didulica. ,,Schoten, kopballen, lobjes, wat Valencia ook probeerde, steeds trof het die tot gisteren onbekende Didulica'', jammerde Marca.

Ajax sleepte woensdag in Valencia een 1-1-gelijkspel uit het vuur. ,,Valencia kon het overwicht niet uitbuiten door het ontbreken van een stormram in vorm en het geweldige optreden van de doelman'', verklaarde Marca het verrassende resultaat.

Vanaf het begin waren de intenties van Ajax-coach Ronald Koeman duidelijk, volgens Marca. ,,Leunen op de verdediging en mikken op de counter. Het is niet de stijl van Ajax dat met dit armzalige spel zich niet kon presenteren in Valencia.''

De thuisploeg had volgens Marca vier, vijf keer moeten scoren, maar Didulica en verdediger Chivu hielden Ajax overeind. ,,Eens te meer bleek voetbal onrechtvaardig'', meldde El Mundo Deportivo donderdag in zijn terugblik. ,,Het had een doelpuntenregen moeten zijn. Maar uiteindelijk moest Valencia genoegen nemen met een punt.'' De krant beoordeelde het optreden van Didulica met vier sterren, het hoogst haalbare.


Bron: ANP