Menu

Spannend tot laatste fluitsignaal

Het blijft ook op de laatste dag van het seizoen super spannend. Ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen AZ moet zondag worden gewonnen door Ajax om Europees voetbal af te dwingen. De ploeg van trainer Co Adriaanse blijft in de voorbereiding op het duel in Amsterdam. Ze gaan niet, zoals bij de vorige belangrijke wedstrijden, in trainingskamp.

Het kampioenschap is vergeven en ook de andere directe plaats voor de Champions League is aan Ajax' neus voorbij gegaan. De voorronde van het prestigieuze voetbaltoernooi zijn nog wel optie voor de Amsterdammers. Dan moeten de roodwitten zondag zelf AZ opzij zetten, dat lukte in 19 van de 22 ontmoetingen tot dusverre, maar dan moet ook RKC een handje helpen.

Roda staat namelijk nog een punt boven Ajax. Maar mocht RKC winnen of gelijkspelen dan passeert Ajax bij eigen winst de formatie uit Kerkrade.

Bij Ajax is iedereen fit. Vrijdag en zaterdag wordt er nog een maal getraind en dan is het seizoen voorbij. Een seizoen waarin het puntenaantal van vorig jaar alleen geevenaard kan worden.

Bij winst is dat het geval. Ook de verhoudingen tussen gewonnen, gelijk en verloren wedstrijden (18-7-9) is dan exact hetzelfde aan het seizoen 1999-2000.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, is het wachten op de uitslagen vanaf de andere velden in Nederland. Bij winst is Ajax zeker van de vierde plaats en mocht Roda RKC de eerste thuisnederlaag hebben toegebracht, dan blijft Ajax vierde. Zo niet, dan schuift de formatie van Adriaanse een plaats op en wordt het zowaar nog derde.

Champions League voetbal zat er overigens vorig jaar ook nog in op de laatste speeldag. Als Ajax toen op 14 mei van Utrecht had gewonnen, zou niet Feyenoord maar de Amsterdammers in de voorronde van de Champions League zijn uitgekomen.