Menu
Spannend weekend voor internationale Ajacieden

Spannend weekend voor internationale Ajacieden

Van Durban tot Zagreb zijn komend weekeinde veertien Ajacieden actief in verschillende kwalificatieduels. De Ajacieden die zich in Amsterdam bevinden mogen genieten van een vrij weekend.

In het duel tussen Tsjechië en Nederland komen vijf Ajacieden in actie. Het Oranje met Nigel de Jong, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder heeft tegen het team van Zdenek Grygera en Tomás Galásek genoeg aan een punt om zich te kwalificeren voor het WK in Duitsland komende zomer.

Dat kan van Bafana Bafana, met Steven Pienaar en Hans Vonk in de selectie, niet gezegd worden. Zuid-Afrika kan zich niet meer kwalificeren, maar heeft wel zijn zinnen gezet op een overwinning in Durban tegen de Democratische Republiek Congo, om de teleurstellende reeks toch nog goed af te sluiten.

Voor Nourdin Boukhari (Marokko) en Hatem Trabelsi (Tunesië) wordt de zaterdagavond een spannende. De twee Ajacieden treffen elkaar in Tunis, waarbij de thuisploeg voldoende heeft aan een gelijkspel. Tunesië staat namelijk een punt voor op de Marokkanen in de Afrikaanse kwalificatiegroep 5.

Angelos Charisteas moet met Griekenland winnen in Kopenhagen van de Denen, die vier punten en een plaats in de poule achter staan op de Grieken, om kwalificatie in het vizier te houden. Markus Rosenberg wacht ook een spannend duel. Zweden kan zijn koppositie in groep acht verstevigen door in Zagreb de nummer twee, Kroatië, te verslaan.

Bogdan Lobont, met Roemenië nummer drie in de poule waar ook zijn Nederlandse en Tsjechische teamgenoten spelen, speelt tegen de nummer vier, Finland. In Helsinki moet de keeper zijn doel zien schoon te houden, zodat de Roemeense aanvallers de rest van het karwei mogen opknappen.

Thomas Vermaelen heeft met Jong België kwalificatie voor het jeugd-EK in eigen hand. Als vrijdagavond in Luik gewonnen wordt van Jong Spanje, zijn de jonge Belgen zeker van deelname aan het kampioenschap.

Ook Urby Emanuelson wacht vrijdagavond een zware taak met Jong Oranje. De Nederlanders staan tweede in de poule, met een punt achterstand op de tegenstander van dit weekend: Jong Tsjechië.