Menu

Spannende dag voor Olympische Ajacieden

Voor de Olympische Ajacieden John O'Brien, Aaron Mokoena, Pius Ikedia en Christopher Kanu breken dinsdag en woensdag spannende uren aan. De vertegenwoordigers van Amerika, Zuid-Afrika en Nigeria kunnen hun verblijf in Sydney verlengd zien als ze hun poulewedstrijden winnen. Voor Jason Culina is het toernooi over. Australie is kansloos voor een plaats in de tweede ronde. Culina kwam tot nog toe niet in actie.

Aaron Mokoena en David Kannemeyer (speler van Ajax Capetown) komen woensdag in actie voor hun laatste groepsduel tegen Slowakijke. De Zuid-Afrikanen wonnen opvallend met 3-1 van Brazilie. Zowel Mokoena als Kannemeyer speelden de volle negentig minuten.

Voor Ikedia en Kanu belooft het zeer spannend te worden. De Nigerianen treffen dinsdag Italie, dat won van zowel Australie als Honduras. De regerend olympisch kampioen won van Australie (3-2) met een doelpunt van Ikedia, maar speelde gelijk tegen Honduras.

John O'Brien is met zijn land nog ongeslagen. Tegen zowel Tsjechie als Kameroen speelden de Amerikanen gelijk. Dinsdag is Koeweit de opponent.