Menu
Spannende training voor Stanley Menzo

Spannende training voor Stanley Menzo

Stanley Menzo stond woensdagochtend met een lichte kriebel in zijn buik op het trainingsveld naast de ArenA. De oud-keeper deed namelijk zijn praktijk-examen voor het diploma Coach Betaald Voetbal I.

Al een tijdje verschijnt Stanley Menzo af en toe op het trainingsveld, want hij loopt stage bij Ajax. De oud-keeper oogt dan rustig, hij praat wat, lacht wat met spelers en staf en doet eigenlijk niet zo heel erg veel. Maar vanochtend waren de rollen omgedraaid. Nu waren het Danny Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol die zich langs de zijlijn rustig hielden, en had Stanley Menzo het fluitje in de hand.

Wim Koevermans en Ron Spelbos liepen eveneens langs de zijlijnen, met oranje gekleurde boekjes in hun hand en pen en blocnote om eventueel commentaar te noteren. Op de training van Menzo: Koevermans en Spelbos zijn namelijk de examinatoren van de KNVB.

Het examen Coach Betaald Voetbal bestaat uit twee gedeelten, een theorie- en een praktijkexamen. De theorie moet Menzo nog doen, het praktijk-gedeelte hoopt de keeper vandaag te hebben behaald. Menzo kreeg een vrije opdracht voor 'zijn' training. ,,Ik heb de band van Willem II - Ajax van afgelopen donderdag nog eens bekeken en ik zag daar een paar dingen die niet goed gingen. Het afmaken, ja", legde Menzo uit met een lach. ,,Dus dat aspect heb ik vandaag willen trainen. Ik hoop vanmiddag te horen of ik geslaagd ben. Misschien moet ik wel een herexamen doen, want dat bestaat, haha. Maar ik denk dat het wel aardig ging", aldus Menzo.