Menu
Spanning is om te snijden

Spanning is om te snijden

Voor het eerst in jaren gaat de strijd om de titel tussen een paar ploegen, maar strijden maar liefst nog 6 ploegen om de felbegeerde titel. Door afgelastingen eerder in het seizoen is de stand vertekend door het verschillende aantal gespeelde wedstrijden. Maar relatief gezien staan Zwanenburg en Ajax er het beste voor. Met een gelijk aantal punten. Ajax heeft een beter doelsaldo, maar in principe telt dat niet aan het einde van het seizoen.

Afgelopen zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Purmerend op het programma. Vaak verschrikkelijk lastige wedstrijden. Van de 6 resterende wedstrijden werd het meest opgekeken tegen deze wedstrijd. Al vaker valt op dat er vele parallellen zijn te trekken met Ajax 1 zondag.
Purmerend was in het eerste kwartier van de wedstrijd gelijkwaardig en kreeg van onze verdediging alle gelegenheid om te scoren. Maar dankzij onze keeper kwamen ze niet tot scoren. Het had zomaar 3-0 kunnen staan na 20 minuten. En als zij het niet doen, dan valt die aan de andere kant. Toen we eenmaal waren gewend aan de niet gemaaide grasmat, begonnen de combinaties beter te lopen. En voor we er erg in hadden, stond het binnen een kwartier 0-4. Vlak voor rust werd er hands gemaakt en de toegekende penalty werd benut. Ruststand 1-4.

We wisten dat Purmerend na rust direct alles op de aanval zou gooien. Er kwamen volop mogelijkheden, maar die werden geen van allen benut. Nadat de eerste storm was overgewaaid en de conditie ging meespelen, namen we het initiatief over en via een regelmatige score stond er op een gegeven moment 1-9 op het scorebord. De scheidsrechter wilde koste wat kost de tiende treffer voorkomen en blief 8 minuten voor tijd voor het einde.

Zwanenburg wist zijn thuiswedstrijd ook te winnen en dus blijft de stand in de competitie gehandhaafd. Nog vijf wedstrijden te gaan, blijft het spannend. Komende zaterdagmiddag thuis tegen SDW.