Menu

Spanning te snijden in groep D, verwacht Van Basten

Marco van Basten weet als geen ander hoe het is om een Europees Kampioenschap te spelen. Hij kan straks in juli ervaringen delen met de Ajacieden die zich in Portugal in de kijker zullen willen spelen. Voor de Nederlanders voorspelt hij een zenuwslopend verloop in groep D.

De huidige generatie Oranjevoetballers sprak er al over. Hun Groep D is de zwaarste van allemaal. Drie sterke kandidaten voor twee plaatsen in de kwartfinale, dat zal een harde strijd worden, voorspelden zij zelf.

En zo denkt Marco van Basten er ook over. Nederland, Tsjechië en Duitsland eindigen alledrie op vijf punten, maar het is Duitsland dat moet afhaken op een slechter doelsaldo. Nederland wint namelijk met maar liefst 6-0 (!) van Letland en die score zorgt er voor dat de ploeg de volgende ronde bereikt. Duitsland (3-0) en Tsjechië (4-0) komen daarvoor net tekort. De monsterscore van Nederland is in de poule de enige overwinning. Tegen Duitsland (1-1) en Tsjechië (0-0) komt het er niet van.

Maar in de kwartfinale scoort Oranje weer lekker, volgens de voorspelling van Van Basten. Tegen Denemarken, dat ten koste van Zweden door Groep C komt, wordt het 3-1.

Voor de halve finales moeten we echt gaan zitten als de voorspellingen van de legendarische spits en de huidige trainer van Jong Ajax een beetje uitkomen. Want met elf doelpunten in twee duels is het genieten geblazen. Spanje wint met 3-2 van Italië en Nederland moet het met 4-2 afleggen tegen Frankrijk.

In de finale pakt Spanje dan de titel. Met 2-1 wordt de regerend Europees kampioen onttroond.

Je kunt alle voorspellingen van John van 't Schip in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com/ .