Menu
Sparta terug in Eredivisie na zege op Jong Ajax

Sparta terug in Eredivisie na zege op Jong Ajax

Sparta Rotterdam heeft zich maandagavond dankzij een 3-1 zege op Jong Ajax verzekerd van het kampioenschap in de Jupiler League. Na een afwezigheid van zes seizoenen zien we Sparta in de komende voetbaljaargang weer terug in de Eredivisie. Een kwartier voor tijd maakte Daley Sinkgraven het met de gelijkmaker nog even spannend, maar vervolgens stelde Sparta de benodigde zege definitief veilig.

Jong Ajax kwam al vroeg op achterstand op het uitverkochte Kasteel. Loris Brogno zette de thuisploeg in de achtste minuut op voorsprong en tevens titelkoers. Een overwinning was immers genoeg om het kampioenschap in de Jupiler League veilig te stellen.

Kort na openingstreffer van Sparta werd Jong Ajax voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap van Leeroy Owusu. De inzet van de Ajax-verdediger ging rakelings langs het Sparta-doel. Daarmee was het grootste gevaar van Ajax voor rust genoemd. Maar omdat het betere Sparta aan de andere kant verzuimde om een tweede goal te maken, bleef het toch nog lang spannend in Rotterdam.

Het Kasteel was maandagavond het decor van de kampioenswedstrijd van Sparta.
Het Kasteel was maandagavond het decor van de kampioenswedstrijd van Sparta.
Dankzij de zege op Jong Ajax keert Sparta na zes seizoenen weer terug in de Eredivisie.
Dankzij de zege op Jong Ajax keert Sparta na zes seizoenen weer terug in de Eredivisie.
Na afloop barstte er een kampioensfeest los bij Sparta.
Na afloop barstte er een kampioensfeest los bij Sparta.

Goal Sinkgraven
Na een uur deed Jong Ajax met de 1-0 tussenstand op het scorebord weer een keer van zich spreken. Op aangeven van Damil Dankerlui waagde Richairo Zivkovic een poging. Keeper Roy Kortsmit hield de thuisploeg echter op de been. Een klein kwartier later moest hij het antwoord wel schuldig blijven op een schitterende uithaal van Daley Sinkgraven. De middenvelder van Ajax knalde de bal van afstand in het Sparta-doel: 1-1. Hij kreeg Het Kasteel daarmee even muisstil. Zou Sinkgraven het beoogde kampioensfeest van Sparta met zijn goal nog even uitstellen?

Kampioensfeest Sparta
Zes minuten voor tijd maakte Michel Breuer aan alle onzekerheid een einde. De Sparta-captain tekende voor de 2-1. Breuer sloeg in de rebound toe nadat de bal via de lat (vrije trap Ryan Sanusi) en nastoot (Thomas Verhaar) uiteindelijk bij hem belandde. Twee minuten later vergrootte invaller Sherjill MacDonald de score en feestvreugde door de 3-1 langs Andre Onana te schieten. Na het laatste fluitsignaal barstte het kampioensfeest vervolgens los. Sparta keert komend seizoen terug in de Eredivisie.

Scoreverloop: 8. Brogno 1-0, 73. Sinkgraven 1-1, 84. Breuer 2-1, 86. MacDonald 3-1.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui, Van de Beek, De Jong (70. Clement), Sinkgraven, Hendriks, Zivkovic (87. Bakker), Fischer (61. Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots