Menu
Speciale aandacht voor Nicky

Speciale aandacht voor Nicky

De technische staf had vandaag voor de spelers verschillende oefenvormen in petto, waarbij vooral het spel op de flanken werd getraind. De wisselwerking tussen de buitenspelers, middenvelders en de links -en rechtsback kreeg daarbij speciale aandacht. Gerard van der Lem hield zich vandaag nadrukkelijk bezig met Nicolae Mitea.

De Roemeen krijgt van de huidige technische al geruime tijd de voorkeur boven Nourdin Boukhari. Dat Mitea voorlopig eerste keus blijft, bleek ook vandaag tijdens een oefenvorm, waarbij Gerard van der Lem zichzelf als verdediger tegenover Mitea opstelde. De assistent-coach probeerde Nicky, zoals Van der Lem en de spelers hem noemen, scherp te krijgen. ,,Kom Nicky, die voorzet moet strakker, jongen", en ,,Weg ben je", schalde het over het trainingsveld.

Terwijl de spelers na afloop van de training hun schoten losten op gelegenheidskeeper Boukhari kreeg Mitea nog de laatste instructies van Van der Lem mee. Hedwiges Maduro verzorgde de pass en ditmaal mocht Mitea Van der Lem verdedigen. De balaanname, opstelling langs de lijn en het juiste moment van versnellen op de linksbuitenpositie werden haarfijn door Van der Lem uit de doeken gedaan.

Nicolae Mitea bloeide zichtbaar op van de speciale aanwijzingen. Toen hij samen met Maarten Stekelenburg, Fred Grim en Daniël de Ridder was overgebleven op het trainingsveld, won de Roemeen het spelletje afronden op doel. ,,Nicky spreekt met zijn voeten", besloot Fred Grim typerend.