Menu
Speciale Ajax-bank op de Toekomst

Speciale Ajax-bank op de Toekomst

Frank de Boer heeft donderdag na afloop van de training de Ajax SocialSofa op de Toekomst onthuld. Dit deed hij in het bijzijn van een aantal spelers en de vijf cliënten van het werk-leerbedrijf Pantar die deze bank hebben gemaakt. De Ajax SocialSofa is een gezamenlijk project van de Ajax Foundation en de Toekomst.

Kort na de feestelijke onthulling grepen een aantal Ajax-fans direct hun kans om op de speciale Ajax-bank op de foto gegaan. Het fotogenieke kunstwerk is een verrijking voor de Toekomst. De fraaie Ajax-mozaïek springt direct in het oog als je het sportcomplex betreedt. Ook de spelers en De Boer waren zichtbaar enthousiast over de Ajax-bank die ze vanaf nu dagelijks zullen zien als ze hun auto op de Toekomst parkeren.

,,Zo’n bank als deze verbindt mensen. Alle banken van SocialSofa hebben als doel een ontmoetingsplek te creëren waar mensen elkaar kunnen treffen”, zegt Siomara van Eer van Pantar. De afgelopen maanden heeft zij de cliënten begeleid bij de ontwikkeling van de Ajax SocialSofa. ,,We hebben in de loop der jaren heel veel van dit soort banken gemaakt. Onze opdrachtgevers zijn heel divers; van scholen tot gemeentes, maar ook bedrijven en particulieren. Deze Ajax-bank steekt er echter wel bovenuit. Dit is echt ons paradepaardje.”

De Ajax SocialSofa heeft ook een fraaie achterkant. De Ajax SocialSofa heeft ook een fraaie achterkant.

Pantar Amsterdam is het werk-leerbedrijf van de gemeente Amsterdam en biedt werk en begeleidt mensen die niet op eigen kracht een baan kunnen krijgen. Hierbij kan gedacht worden aan zwerfjongeren of jongeren met een sociale beperking. Door het mozaïeken wennen de jongeren weer aan het arbeidsritme en doen meteen werkervaring op.

De cliënten van Pantar hebben maandenlang met ziel en zaligheid aan dit bijzondere project gewerkt. De 19-jarige Vinnie uit Amsterdam kijkt vol trots naar het eindresultaat. Het was een klus van jewelste. Samen met Olga, Mick, Murcet en Tresha heeft hij er talloze uren in geïnvesteerd. ,,Er zit heel veel werk, maar ook heel veel clubliefde in deze bank. Ik ben als Ajacied geboren en zie iedere wedstrijd. Ik vind het prachtig dat er nu iets op de Toekomst staat waar ik mijn bijdrage aan heb geleverd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De cliënten van Pantar lieten hun Ajax-attributen door de spelers signeren. De cliënten van Pantar lieten hun Ajax-attributen door de spelers signeren.
Jairo Riedewald deelt een handtekening uit. Jairo Riedewald deelt een handtekening uit.
Tijd voor de onthullding van de Ajax SocialSofa. Tijd voor de onthullding van de Ajax SocialSofa.
Het resultaat mag er zijn. De Toekomst is een fraai Ajax-kunstwerk rijker dankzij de inspanningen van SocialSofa en Pantar, in samenwerking met de Ajax Foundation. Het resultaat mag er zijn. De Toekomst is een fraai Ajax-kunstwerk rijker dankzij de inspanningen van SocialSofa en Pantar, in samenwerking met de Ajax Foundation.