Menu
Speciale bandieri bij Ajax - Heracles

Speciale bandieri bij Ajax - Heracles

Er zullen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo speciale bandieri in de ArenA te zien zijn. Liefst 150 leerlingen zijn de hele week bezig geweest om samen met een afvaardiging van South Crew banieri te maken. De ‘Week van de Bandieri’ is een project van de Ajax Campus.

De deelnemende leerlingen (14-17 jaar) zijn geselecteerd door de scholen en ze zijn afkomstig uit het praktijkonderwijs of VMBO-onderwijsinstellingen. Het maken van de Bandieri is onderdeel van opleiding aan de Ajax Campus die ze volgen op hun eigen school. De Ajax Campus doet dit in nauwe samenwerking met gemeente Amsterdam, Laureus en woningbouwcorporatie Ymere. Hierbij worden de partijen ondersteunt door South Crew, een van de fanatiekere supportersgroeperingen van Ajax.

De Ajax Campus is een initiatief van Ajax en de gemeente Amsterdam. In de Ajax Campus worden naast VMBO-scholieren ook Wajong-uitkeringsgerechtigden, vroegtijdig schoolverlaters, Werkelozen en mensen met een stadionverbod opgeleid. Aan de hand van de Ajax-opleiding wordt er toegewerkt naar een doel. Dit doel varieert van een stage tot werk of een goede terugkeer in het stadion.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De bandieri zijn afgelopen week in het Ajax Supportershome gemaakt. De bandieri zijn afgelopen week in het Ajax Supportershome gemaakt.
De Ajax Campus is een project van Ajax en de gemeente Amsterdam. De Ajax Campus is een project van Ajax en de gemeente Amsterdam.
Bart Logchies (trainer Ajax Zaterdag 1) instrueert de deelnemers. Bart Logchies (trainer Ajax Zaterdag 1) instrueert de deelnemers.
Het resultaat mag er zijn! Het resultaat mag er zijn!