Menu
Speciale gast bij Ajax-wandeling

Speciale gast bij Ajax-wandeling

De dag van FC Barcelona - Ajax begon dinsdag met een wandeling door Barcelona. De spelers en staf liepen een rondje door Parc de Can Rigal. Tijdens de wandeling sloot er een speciale gast aan.

Op twee verschillende plekken in Barcelona dook dinsdagochtend een Ajax-team op. De selectie van Ajax vertrok om stipt 10:30 uur vanuit het spelershotel richting een naastgelegen park.
Ook Ajax A1 maakte een dergelijk rondje, verderop in de zonovergoten stad. De A-junioren bereiden zich voor op de wedstrijd in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona in Mini Estadi (16:00 uur). Enkele uren later zullen alle ogen op Camp Nou gericht zijn voor de topwedstrijd in de UEFA Champions League.

In de Spaanse - en Catalaanse - kranten wierp de wedstrijd tussen Barça en Ajax alvast zijn schaduw vooruit. Na vele pagina’s Messi en Neymar dook in een Catalaanse krant ineens een paginagroot verhaal over Sjaak Swart op. Zowel Mister Ajax als de rijke historie van Ajax werd volop geroemd in de krantenkolommen.

Missie geslaagd! De 15-jarige Hicham maakt een selfie met zijn held Anwar El Ghazi. Missie geslaagd! De 15-jarige Hicham maakt een selfie met zijn held Anwar El Ghazi.

Terug naar de wandeling. Tijdens het rondje door Parc de Can Rigal dook er een jonge FC Barcelona-supporter tussen de Ajacieden op. De 15-jarige Hicham was met een speciale missie naar het spelershotel van Ajax gekomen. Sinds Ajax - Paris Saint-Germain is hij namelijk fan van Anwar El Ghazi. Zowel de jonge Spanjaard als de vier jaar oudere El Ghazi heeft familiebanden met Marokko. Een gespreksonderwerp was dan ook al snel gevonden. Zo bleef het niet alleen bij een selfie bij het hotel.

In het spoor van de 19 spelers volgde Hicham zijn voetbalvriend door het park. Met Davy Klaassen voorop maakten de Ajacieden een rondje van een klein half uur. Sommige spelers waren tijdens de loop geamuseerd met elkaar in gesprek, of spraken met de stafleden; weer andere spelers bleken al puur gefocust op wat komen gaat in Camp Nou. Zo koos ieder zijn eigen voorbereiding. Bij terugkomst in het hotel zochten de spelers hun kamers op. Hicham koesterde buiten zijn selfie met El Ghazi. Zo is er in ieder geval één Barcelona-fan die dinsdagavond ook een beetje voor Ajax is.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Tijd voor een dolletje tijdens de ochtendwandeling op de wedstrijddag. Tijd voor een dolletje tijdens de ochtendwandeling op de wedstrijddag.
Ook Davy Klaassen is (bijna) wedstrijdklaar. Ook Davy Klaassen is (bijna) wedstrijdklaar.
Stefano Denswil en Jairo Riedewald hebben er alle vertrouwen in. Stefano Denswil en Jairo Riedewald hebben er alle vertrouwen in.
De Ajacieden liepen door een zonovergoten Barcelona. De Ajacieden liepen door een zonovergoten Barcelona.
De selectie ziet zijn pad gekruist door een opvallende passant. De selectie ziet zijn pad gekruist door een opvallende passant.
Frank de Boer sprak tijdens de wandeling onder meer met Lasse Schöne. Frank de Boer sprak tijdens de wandeling onder meer met Lasse Schöne.
In een Catalaanse krant dook ineens een paginagroot verhaal over Sjaak Swart op. Zowel Mister Ajax als de rijke historie van Ajax werd volop geroemd in de krantenkolommen. In een Catalaanse krant dook ineens een paginagroot verhaal over Sjaak Swart op. Zowel Mister Ajax als de rijke historie van Ajax werd volop geroemd in de krantenkolommen.
Thumbs up voor Anwar El Ghazi en Hicham! Thumbs up voor Anwar El Ghazi en Hicham!
De Ajacieden op weg naar de ongetwijfeld zware ontmoeting met FC Barcelona. De Ajacieden op weg naar de ongetwijfeld zware ontmoeting met FC Barcelona.