Menu
Speciale gasten bij bekerduel

Speciale gasten bij bekerduel

Ajax heeft voor de bekerwedstrijd tegen BV Veendam duizenden speciale gasten uitgenodigd die vallen onder projecten van de Ajax Foundation. Projecten die staan voor Sport, Intergratie, Educatie en Gezondheid.

De volgende gasten zijn donderdagavond aanwezig in de Amsterdam ArenA:

Leerlingen en docenten van de Mytyl-Tyltylschool

De Mytyl-Tyltylschool is een school voor leerlingen met een lichamelijke (4-12 jaar Mytyl) of een meervoudige beperking (6-20 jaar Tyltyl).

Voetballers en coaches van Sportclub Only Friends

Voetballers en coaches van het G-team uit Amsterdam-Noord. Zij openen 8 november hun nieuwe centrum in het Ronald McDonlald Centre in Sportpark de Weeren.

Leerlingen van de Weekend Academy

De Weekend Academy geeft iedere zaterdag- en zondagmiddag aan ruim vierhonderd jongeren gratis huiswerkbegeleiding en training in sociale vaardigheden. Daarnaast is er ruimschoots tijd voor sport en spel.

HVO-Querido

HVO-Querido biedt hulp aan mensen die een psychiatrische beperking of sociaal-economische problemen hebben. HVO-Querido ondersteunt de mensen om weer de regie over hun eigen leven te krijgen en actief in de samenleving mee te kunnen doen.

Leerlingen van project Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een project van de stichting Meer dan Voetbal. Ajacied Siem de Jong is ambassadeur van het project. Het doel van het project is om kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen zich bewust te laten worden van een gezonde leefstijl.

Leerlingen van Ajax Scholenproject

Ajax Scholenproject is een initiatief van hoofdsponsor AEGON en Ajax. Gedurende vier weken bezoekt Ajax een school. Vervolgens komen in de vijfde week alle leerlingen bij elkaar voor een eindtoernooi waar zij gescout worden als gedrags- en voetbaltalent in dit basisonderwijs. Deze winnaars spelen dan mee in een straattoernooi met de kinderen uit de wijk.

Vrijwilligers van project Meedoen, Leren en Winnen

Meedoen, Leren, Winnen is een opleidingstraject van de Cruyff Foundation waarin jongeren van 14 tot 18 jaar leren hoe ze een evenement voor de buurt kunnen organiseren. Het einddoel is een door jongeren zelf georganiseerd evenement voor de buurt.

Voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van de Ajax Foundation, kan je terecht bij de Ajax Foundation.

Tekst en foto: Ajax.nl

Ga naar de website van de Ajax Foundation