Menu
Speciale gasten uit Israël genieten bij Ajax

Speciale gasten uit Israël genieten bij Ajax

De Ajax Foundation had dinsdag 20 mei speciale gasten op bezoek. Achttien Israëlische jongeren, alleen chronisch ziek of gehandicapt, namen deel aan een clinic en kregen een rondleiding bij de Amsterdam ArenA.

De reis naar Nederland werd georganiseerd door Stichting Simcha Layeled, wat vrij vertaald ‘Vreugde van het kind’ betekent. Deze stichting doet veel voor deze doelgroep. Zij vinden dat de combinatie van persoonlijke interactie, sociale en emotionele bezigheden de ontwikkeling van deze jongeren stimuleert. Hierdoor kunnen zij hun potentie beter benutten en hebben ze in Israël een grotere kans op maatschappelijk slagen.

Bij Ajax kregen zij een leuke middag voorgeschoteld. Allereerst kregen zij in het heerlijke zonnetje een echte Ajax-clinic van Ajax Foundation ambassadeur Heini Otto. Hier en daar moest nog wat technisch worden bijgeschaafd, maar iedereen slaagde met vlag en wimpel.

In de perskamer, ingericht voor Oranje, keken de gasten hun ogen uit. In de perskamer, ingericht voor Oranje, keken de gasten hun ogen uit.

Na afloop van de clinic kreeg iedereen een mooie rondleiding door de Amsterdam ArenA. Onder professionele begeleiding van een Ajax-gids kregen de achttien jongeren ieder hoekje en gaatje van het stadion te zien.

Als afsluiting kregen zij een goodiepakket, met onder andere een mooie Ajax-bal. Meteen werd de bal uitgepakt en al oefenend op de trucs die zij eerder op de dag hadden geleerd, ging iedereen met een grote glimlach weer de bus in.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Enthousiasme bij de clinics. Enthousiasme bij de clinics.