Menu
Speciale interland voor Ajacied Arica

Speciale interland voor Ajacied Arica

Ajax trainde donderdagochtend voor de laatste keer deze week. In verband met de komende interlands krijgen de niet voor hun land geselecteerde Ajacieden een vrij weekeinde. Onder hen de enige Turkse Ajacied Yener Arica. ,,Ik ga genieten van de wedstrijd Nederland - Turkije."

De openbare training van Ajax was donderdag een stuk rustiger qua toekijkende fans dan de afgelopen twee maanden. Want nu ook regio Noord weer naar school is, kan de jeugd niet meer bij hun favoriete team kijken. Op het veld zelf was het, ondanks de interlandperiode waarvoor vele Ajacieden zijn opgeroepen, zeer bedrijvig. De selectiespelers trainden samen met de voetballers van Jong Ajax waardoor er evengoed 23 man aanwezig waren. Behalve de internationals ontbrak ook Frank de Boer. Hij is aanwezig bij het trainerscongres van de UEFA in Nyon.

De toeschouwers die er wel waren, toch nog een krappe honderd man, zagen een interessante oefensessie die werd afgesloten met een prachtige partij van acht tegen acht, Ajax 1 - aangevuld met Xandro Schenk en Ruben Ligeon - tegen Jong Ajax. De goals die vielen waren schitterend om te zien en vooral Ryan Babel liet het selecte gezelschap fans alvast een voorproefje zien waartoe hij in staat is. Mede dankzij hem boog 'Ajax 1' de opgelopen achterstand om in een ruime zege.

Ryan Babel coacht Derk Boerrigter. De nieuweling liet zich opnieuw gelden. Ryan Babel coacht Derk Boerrigter. De nieuweling liet zich opnieuw gelden.

Voor de spelers was het de laatste training van de week. Na vandaag hebben ze de luxe van een vrij weekeinde, iets dat bijna nooit is weggelegd voor sporters. Pas maandag hoeven ze zich weer te melden op de club. Op die manier kunnen ze dus mooi alle interlands van aanstaand weekeinde bekijken. Hoe of waar ze dat doen kunnen ze zelf bepalen. Het Nederlandse elftal speelt bijvoorbeeld vrijdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Turkije. Een wedstrijd waar vooral Yener Arica naar uitkijkt.

De aanvaller van Jong Ajax, die vijf weken met een liesblessure moest toekijken, was de enige Turkse Ajacied op het veld. Hij mag maandag weer bij de groep aansluiten. Zelf heeft Arica als jonge jongen ooit eens een trainingskamp van een van de vertegenwoordigende jeugdteams van Turkije meegemaakt, maar tot een definitieve oproep kwam het nooit.

Arica, die op zevenjarige leeftijd naar Nederland kwam, weet nog niet waar hij de wedstrijd zal bekijken. ,,Het kan ook zijn dat ik naar Antalya vlieg om samen met Ismaïl Aissati de interland te zien”, aldus de Ajacied. ,,Maar ik weet niet of ik nou voor Nederland of Turkije ben”, bekent de in Istanbul geboren Arica. ,,Ik ben in Nederland opgegroeid, heb hier altijd gevoetbald. Ik ga elk jaar wel naar Turkije. Ik weet dat ze nu een nieuwe trainer hebben en veel jonge spelers die zich willen bewijzen. Ze zullen met het hart spelen. Ze hebben minder kwaliteit dan Oranje, maar als het op een voetbalgevecht aankomt, dan staan ze er. Er zullen vrijdagavond ook heel veel Turken op de tribune zitten. Een voorspelling weet ik niet te geven hoor, ik wil vooral genieten van de wedstrijd. ”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jong Ajax-trainer Gery Vink voert het woord. Ook zijn elftal is maandag vrij van competitieverplichtingen. Jong Ajax-trainer Gery Vink voert het woord. Ook zijn elftal is maandag vrij van competitieverplichtingen.
Ryan Babel en Jong Ajax-spits Gino van Kessel in duel. Ryan Babel en Jong Ajax-spits Gino van Kessel in duel.
Bij afwezigheid van Frank de Boer (trainerscongres UEFA) leidt Hennie Spijkerman de training. Bij afwezigheid van Frank de Boer (trainerscongres UEFA) leidt Hennie Spijkerman de training.
Dennis Bergkamp in gesprek met aanvoerder Siem de Jong. Dennis Bergkamp in gesprek met aanvoerder Siem de Jong.