Menu
Speciale rol Pettersson bij Ajax - NAC

Speciale rol Pettersson bij Ajax - NAC

Stefan Pettersson zal zaterdagavond bij Ajax - NAC de wedstrijdbal overhandigen. De voormalig Zweeds international, die tussen 1988 en 1994 voor Ajax speelde, is in de Amsterdam ArenA vanwege de reünie voor oud-spelers van de club. Naast Pettersson zullen vele andere oud-Ajacieden de wedstrijd komen bekijken.

Pettersson heeft 197 officiële duels voor Ajax op zijn naam staan. De Zweed scoorde daarin exact honderd doelpunten. Hij veroverde met Ajax twee landstitels (1990 en 1994) en de KNVB beker (1993). Bovendien won hij in 1992 de UEFA Cup met Ajax.

In zijn geboorteland was de aanvaller in het verleden actief voor IFK Norrköping en IFK Göteborg. Met de eerste club won hij in 1984 het Zweeds kampioenschap. In dienst van IFK Göteborg beleefde hij later nog veel meer successen. Verdeeld over twee periodes veroverde hij vier landstitels en de UEFA Cup (1987) met de recordkampioen van Zweden.

Eerder dit jaar, rond de 110e verjaardag van Ajax, ging Ajax TV op bezoek bij Pettersson. In Zweden bleek dat de publiekslieveling nog steeds erg met de club begaan is. ,,Ik heb een roodwit hart en zal altijd Ajacied blijven. Daar wil ik ook altijd en overal weten hoe het met Ajax is'', zo sprak hij destijds.

Ajax - NAC begint zaterdag om 18:45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Voor dit duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Tekst en foto: Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - NAC online