Menu
Spectaculaire bekerzege Ajax B2

Spectaculaire bekerzege Ajax B2

Ajax B2 heeft op spectaculaire wijze de nationale beker voor B-junioren veroverd. Het team van Edmond Claus was na verlenging met 3-2 te sterk voor PSV B1. ,,Een geweldige prestatie”, aldus de ontzettend trotse trainer.

Een B2-team dat de nationale beker wint: het is een prestatie van ongekend formaat. ,,Ik weet eigenlijk niet of het ooit eerder is gebeurd”, zegt Claus een uurtje na het laatste fluitsignaal. ,,Hoe het kan? Dit is een groep met heel veel talent, die altijd en overal in staat is doelpunten te maken. Daarnaast is het een heel hecht team; een vriendengroep kan je wel zeggen.”

In Tiel, waar de finale gespeeld werd, had Ajax het met name in de beginfase niet makkelijk tegen PSV. De Brabanders komen uit in de Eredivisie en daar ligt het tempo toch wel een tikje hoger dan de Eerste Divisie, waar Ajax B2 speelt. ,,PSV was in de beginfase eigenlijk heer en meester”, aldus Claus. ,,Wij konden weinig anders dan tegenhouden.”

De Brabanders kwamen na zes minuten op voorsprong en na een half uur werd het 2-0. De Ajacieden toonden in de tweede helft veerkracht en kwamen via Ouasim Bouy terug in de wedstrijd. Claus: ,,Na rust kwamen we meer aan voetballen toe en door het doelpunt van Ouasim begonnen we er echt weer in te geloven. Bovendien zat PSV er behoorlijk doorheen. Veel van hun spelers hadden de eerste helft toch veel krachten verspeeld en kregen last van kramp.”

In blessuretijd sleepte Ajax er via een tweede doelpunt van Bouy een verlenging uit. In die verlenging kreeg PSV nog een paar goede kansen, maar bleef Ajax de beste ploeg op het veld. Ongeveer drie minuten voor het laatste fluitsignaal werd Lesley de Sa neergelegd in het zestienmetergebied en kreeg Ajax een strapschop. Jip Bartels liet die kans niet onbenut en hielp Ajax zo aan een prachtige avond en een nog mooiere beker.

Ajax B2 speelt nu op 6 juni in Middelburg tegen landskampioen Feyenoord B1 om de Supercup.

Ouasim Bouy maakt de aansluitingstreffer. Ouasim Bouy maakt de aansluitingstreffer.
En hij zorgt ook voor de 2-2. En hij zorgt ook voor de 2-2.
Jip Bartels maakt vanaf elf meter de beslissende treffer Jip Bartels maakt vanaf elf meter de beslissende treffer
De beker is binnen: het feest barst los. De beker is binnen: het feest barst los.
De bloemen gaan de lucht in. De bloemen gaan de lucht in.
Trainer Edmond Claus gaat ook de lucht in. Trainer Edmond Claus gaat ook de lucht in.
Claus en teammanager Ruud Harms tonen trots de beker. Claus en teammanager Ruud Harms tonen trots de beker.