Menu
Spectaculaire zege Boilesen en Schöne

Spectaculaire zege Boilesen en Schöne

Nicolai Boilesen, Lasse Schöne en Thulani Serero kwamen woensdag namens hun land in actie in een oefenduel. Serero won met Zuid-Afrika van Swaziland: 1-3. De Deense Ajacieden tekenden voor het grootste spektakel. Boilesen en Schöne versloegen de Verenigde Staten met 3-2.

Boilesen was woensdag basisspeler bij de Deense ploeg. In het NRGi Park in Aarhus begon Lasse Schöne op de bank. Schöne kwam alleen het laatste kwartier in actie. De oud-Ajacieden Christian Eriksen en Michael Krohn Dehli behoorden wel tot de startende elf van voormalig Ajax-trainer en huidig Deens bondscoach Morten Olsen.

Boilesen werd na 52 minuten naar de kant gehaald. De Ajacied werd vervangen door AZ’er Simon Poulsen. De tussenstand was op dat moment 1-1. Bij een 1-2-achterstand werd Schöne ingebracht. De multifunctionele international had daarmee een actief aandeel in de sensationele inhaalslag. In de 83ste minuut tekende Nicklas Bendter - eerder ook al goed voor de 1-0 - voor de gelijkmaker. De aanvaller groeide uit tot held van de avond door de Denen in de extra tijd naar 3-2 te loodsen.

Serero had een basisplaats en werd in het Somhlolo National Stadium in Swaziland na 54 min gewisseld. De Zuid-Afrikanen koesterden op dat moment een 0-2-voorsprong. Beide doelpunten werden kort na rust gemaakt. De overwinning kwam niet meer in gevaar voor Bafana Bafana. Na de aansluitingstreffer maakte Zuid-Afrika er in de slotfase 1-3 van.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst