Menu

Speeldata en tijden Ajax nog niet bekend

Er zijn na de loting voor de derde voorronde van de UEFA Champions League nog geen vaste afspraken gemaakt over de data en de tijden van de wedstrijden van Ajax. Een delegatie van de club SK Tirana uit Albanië, één van de twee mogelijke tegenstanders, ontbrak in Nyon, Zwitserland. Ajax zal de data en de tijden, wanneer deze na overleg met de clubs definitief zijn, zo snel mogelijk bekend maken.

Derde voorronde UEFA Champions League
SK Tirana (Albanië) of Grazer AK (Oostenrijk) - Ajax: dinsdag 12 augustus òf woensdag 13 augustus.
Ajax - SK Tirana (Albanië) of Grazer AK (Oostenrijk): dinsdag 26 augustus òf woensdag 27 augustus.

Op 06 augustus, tevens de Ajax Open Dag, zal bekend zijn tegen welke club Ajax moet spelen. SK Tirana speelt de eerste wedstrijd in de tweede voorronde thuis in Albanië op 30 juli. De beslissing valt op zes augustus in Oostenrijk, thuis bij Grazer AK.

Tirana schakelde in de eerste voorronde het Georgische Dinamo Tiblisi uit na strafschoppen. In de uitwedstrijd verloor Tirana nog met 3-0, maar de ploeg wist het verschil thuis goed te maken. Ajax trof de club in het seizoen 1970-71 ook al eens. Tirana pakte afgelopen seizoen voor de twintigste keer de landstitel.

Grazer AK eindigde als tweede in de Oostenrijkse competitie en verdiende hiermee een plaats in de voorronde. Twee seizoenen geleden was de ploeg tegenstander van FC Utrecht in de UEFA-beker. De Utrechters wonnen toen thuis met 3-0. In Oostenrijk werd het 3-3. De formatie werd tot vorig jaar augustus getraind door Thijs
Libregts.

Het Portugese Benfica en Noorse Rosenborg golden als sterkst mogelijke opponenten voor Ajax. Lazio moet het nu opnemen tegen Benfica. De winnaar van de wedstrijd tussen Rosenborg en het Ierse Bohemians werd gekoppeld aan Deportivo la Coruna.