Menu
'Speelstijl lijkt op die van Kanu'

'Speelstijl lijkt op die van Kanu'

Frank de Boer heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen. Ajax en Arsenal sloten vrijdag een deal over de verhuur van Yaya Sanogo. Een dag eerder leerde de Franse spits zijn nieuwe werkomgeving al een beetje kennen.

Hij was donderdag nauwelijks uit de auto gestapt op sportpark de Toekomst of de eerste microfoons kreeg Yaya Sanogo al onder zijn neus gedrukt. Er volgde een kleine tour op het trainingscomplex, waarna de Franse spits weer vertrok voor de keuring. Aan het einde van de middag kwam hij aan bij de ArenA waar de formaliteiten een vervolg kregen. Wachtend op antwoord van Arsenal wandelde hij het kleedkamergebied binnen. Foto's van Zlatan pikte Sanogo er gelijk uit. ,,Dat zulke grote spelers bij Ajax hebben gespeeld, geeft wel aan wat een belangrijke club Ajax is", vindt de lange Fransman.

De wandeling gaat verder. De kleedkamer is afgezet met een bord om te zorgen dat de deelnemers aan de stadiontour niet naar binnen kunnen lopen, maar wel kijken. Sanogo is gretig: ,,Mag ik erin?", wil hij weten. Het mag wel, maar de route buitenlangs blijkt hermetisch afgesloten te zijn. Dat moet dus even wachten.

Wachten is nou net niet het sterkste punt van Sanogo, want als het aan hem ligt, schittert hij deze avond al in de ArenA tegen Wolfsburg. ,,Ik weet niet of de trainer al een plaatsje voor me heeft. Ik zie het wel", geeft de gretige huurling aan.

Yaya Sanogo: ,,Ik ben onder de indruk van het stadion."
Yaya Sanogo: ,,Ik ben onder de indruk van het stadion."

De grootste verrassing van de privétour moest nog komen. Yaya Sanogo wist niet wat hij zag toen hij uit de catacomben het veld opkwam. Met ogen op stokjes keek hij naar de tribunes: ,,Ik ben echt onder de indruk van het stadion zeg. En wat een goed veld!"

Het liefste had hij een bal gepakt en had die al een paar keer tegen de touwen gejaagd. Net als voorbeelden Zlatan en - jawel - Kanu. ,,Je zou mijn speelstijl wel met die van Kanu kunnen vergelijken", belooft Sanogo al veel moois.

Voor hem is dit voetbaljaar een jaar van de waarheid zeg maar. ,,Deze verhuurperiode is een goede ervaring voor mij. Bij Arsenal zijn zulke grote stervoetballers waardoor ik weinig aan spelen toekom. Hier zal ik laten zien dat ik elke wedstrijd kan spelen! Als ik hard werk", voegt hij er achter aan.

Zijn Arsenal-coach Arsène Wenger zegt in Singapore, waar Arsenal een groot toernooi speelt, ongeveer hetzelfde: ,,Ik denk dat Sanogo moet spelen. Hij is er klaar voor en hij krijgt bij Ajax de kans in de Champions League te spelen."

En werken zal hij dan met bijvoorbeeld Dennis Bergkamp. Bij het horen van de naam van de assistent-trainer gaan zijn ogen schitteren. ,,Dat is zo'n magische speler. Door naar hem te kijken, heb ik al progressie gemaakt en straks mag ik met hem werken."

Tekst en foto's: Ajax.nl