Menu
Spektakel op het water

Spektakel op het water

Na de ochtendtraining was er donderdagmiddag even tijd voor ontspanning tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. De spelers en staf van Ajax vermaakten zich opperbest tijdens een middag raften.

Gehuld in een wetsuit met reddingsvest en een helm op zijn de spelers nauwelijks herkenbaar. Alleen een alerte voetballiefhebber zou van een afstandje de gezichten van de Ajacieden kunnen herkennen. Maar dan nog: wie verwacht de kampioenen uit Nederland op een zomerse donderdagmiddag aan de boorden van de Inn? Toch zorgt de aanwezigheid van de voetballers uit Nederland voor een beetje rumoer langs het water. Terwijl drie zonnebadende meiden denken dat ze in een afgelegen baai langs de rivier in alle rust van de zon kunnen genieten, staan er ineens allemaal uitbundige rafters om hen heen.

Het korte intermezzo langs het water valt uiteindelijk in het niet bij het maken van de groepsfoto’s in het water. Met het nodige voorbehoud lopen de spelers het water in, dat ondanks het zes millimeter dikke pak nog behoorlijk koud aanvoelt. De ene gil klinkt nog harder dan de andere. Hilariteit alom. En dan moet de activiteit eigenlijk nog beginnen.

In vijf rafts dalen de Ajacieden vervolgens vijftien kilometer stroomafwaarts. Dankzij de uitgebreide instructies gaan ze als volleerde rafters door het berglandschap heen. Het plezier is groot als ze onderweg de crew van Ajax TV en de fotograaf halsbrekende toeren zien uithalen om alles mooi in beeld te brengen. De peddels gaan spontaan de lucht in waarna de nodige vreugdekreten uit de kelen van de spelers ontsnappen. Dit is weer even wat anders na een week vol trainingen. Niet de beenspieren, maar de armspieren worden deze middag aardig op de proef gesteld. Benieuwd hoe het vrijdagochtend met de spierpijn zit.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De spelers verheugen zich op een mooie activiteit in het water. De spelers verheugen zich op een mooie activiteit in het water.
Onderweg naar de rivier kwamen de Ajacieden een paar zonnebadende meiden tegen. Onderweg naar de rivier kwamen de Ajacieden een paar zonnebadende meiden tegen.
Say cheese! (1) Say cheese! (1)
Say cheese! (2) Say cheese! (2)
Ondanks de dikke pakken voelde het water nog bitterkoud aan. Ondanks de dikke pakken voelde het water nog bitterkoud aan.
Tijd voor actie! Tijd voor actie!
De spelers van Ajax vermaakten zich opperbest. De spelers van Ajax vermaakten zich opperbest.
De tocht van vijftien kilometer zorgde voor een mooi intermezzo tijdens de trainingsweek in Oostenrijk. De tocht van vijftien kilometer zorgde voor een mooi intermezzo tijdens de trainingsweek in Oostenrijk.
De crew van Ajax TV wordt vrolijk begroet. De crew van Ajax TV wordt vrolijk begroet.
In vijf rafts daalden de Ajacieden de rivier af. In vijf rafts daalden de Ajacieden de rivier af.
Een prachtige middag op het water. Een prachtige middag op het water.
Een groepsfoto als herinnering aan een mooie activiteit. Een groepsfoto als herinnering aan een mooie activiteit.