Menu
Spektakel op training

Spektakel op training

De woensdagtraining bood onvervalst spektakel voor het in groten getale opgekomen publiek. Er werd genoten van duels, doelpunten en overige fraaie voetbalstaaltjes. Bekijk hier het fotoverslag van de training.

Twee tegen een. Hedwiges Maduro probeert zijn tegenstanders Gabri en George Ogararu op snelheid te kloppen. De Ajacieden in balbezit moesten alles uit de kast halen om zichzelf een weg richting het doel te banen. In de beste gevallen werd de aanval afgerond met een doelpoging.
Nogmaals twee tegen een, maar dan omgekeerd. Verdediger John Heitinga probeert Luis Suarez en Klaas Jan Huntelaar af te stoppen. De verschillende partijvormen boden de aanvallers en verdedigers alle mogelijkheid om zich flink uit te leven.
Het beeld van een docerende Adrie Koster is inmiddels aardig vertrouwd op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Dit keer luistert Jan Vertonghen naar de aanwijzingen en tips van de nieuwe Ajax-trainer.
In tegenstelling tot de laatste dinsdagtraining liet Maarten Stekelenburg zich woensdagmorgen niet zien op het trainingsveld. De geblesseerde eerste doelman werkte zijn trainingsarbeid binnen af. Keeperstrainer Carlo l’Ami en zijn doelmannen Erik Heijblok en Dennis Gentenaar trainden wel in de buitenlucht.
Klaas Jan Huntelaar, Luis Suarez en John Heitinga besloten de training met penalty’s. Huntelaar bleek de koelste schutter en won de onderlinge wedstrijd. De spits wist keeper Heijblok het vaakst te passeren. Heijblok was oog in oog met Suarez en Heitinga succesvoller.
Gregory van der Wiel besloot zijn ochtendtraining met kopoefeningen. Assistent-trainer Alfons Groenendijk trakteerde de verdediger op lastig te verwerken kopballen. Later gaf Groenendijk koples aan Mitchell Donald.
Een deel van Nederland viert herfstvakantie. In tijden van schoolvakantie is het extra druk rond de trainingen van Ajax. Ajacieden kunnen zich verheugen op extra veel belangstelling. In vakantieperiodes worden ook extra veel handtekeningen gezet. Het op de foto gaan met de fans hoort er vanzelfsprekend net zo goed bij. Vanmiddag belegt de selectie een tweede training. Vanaf 14.30 uur zijn de spelers en trainers te zien op het trainingsveld.