Menu
Spel en goals stemmen Gorré tevreden

Spel en goals stemmen Gorré tevreden

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week samenvattingen van de A2 en C1. A2-trainer Dean Gorré blikte tevreden terug op de zevenklapper tegen Quick Boys. Ook C1-trainer Michel Kreek kon een overwinning met zijn Ajacieden bijschrijven; ADO Den Haag werd met 3-2 verslagen.

Ajax A2 onderging voor het treffen met Quick Boys A1 een heuse metamorfose. Vergeleken met de vorige competitiewedstrijd tegen FC Zwolle A1 (4-2 verlies), verschenen zaterdag tegen de topamateurs liefst zes andere Ajacieden aan de aftrap. Ajax-jeugdtrainer Dean Gorré had voor het eerst sinds lange tijd weer de beschikking over een 'grote bank', met daarop zeven wisselspelers. Normaal staat Gorré 3 á 4 spelers af aan de A1, maar het vlaggenschip van de jeugdopleiding speelde dit weekend niet. Gorré had dus keuze en had er in de persoon van Darren Rosheuvel zelfs een speler bij van de A1. Normaal moet de A2 juist putten uit jongens uit de B1.

De zege op Quick Boys werd al in het eerste half uur veiliggesteld. Mouhsine Yaacoubi opende de score in de vijfde minuut, waarna Rosheuvel een kwartier later voor de 2-0 zorgde. Treffers van Sinan Kerskin en Abdel Malek El Hasnaoui zorgden voor een 4-0 ruststand. ,,Vooral onze vier treffers uit de eerste helft waren erg fraai’’, blikte Gorré tevreden terug. ,,Het waren telkens goede aanvallen - voortgekomen uit goed samenspel - en mooie goals. We waren ook voor de goal niet egoïstisch en speelden voor rust ook onze beste helft, haalden een hoog niveau. Toen we eenmaal een 4-0 voorsprong hadden, werden we wat makkelijker.’’

,,Vooral onze vier treffers uit de eerste helft waren erg fraai’’, blikte A2-trainer Dean Gorré tevreden terug. ,,Vooral onze vier treffers uit de eerste helft waren erg fraai’’, blikte A2-trainer Dean Gorré tevreden terug.

Pas in de laatste tien minuten liepen de Ajacieden uit naar 7-0. Invaller Denzel James droeg twee doelpunten bij aan de score. De linksbuiten was enige tijd uit de roulatie wegens een gebroken teen. James wordt langzaamaan weer teruggebracht; hij pakt voorlopig zijn speelminuten mee. Davi Lizardo had met zijn eerste en Ajax’ zevende treffer het laatste woord. Gorré ziet zijn doeltreffendheid in dit duel als een positief teken van verbetering na zijn kwetsuur. Zaterdag treedt Ajax A2 aan tegen en bij Feyenoord/Excelsior A2. Deze kleine Klassieker begint om 12:00 uur.

Ajax C1 versloeg de leeftijdgenoten van ADO Den Haag met 3-2. ,,Het was niet de beste wedstrijd van onze kant, maar we hebben in elk geval wel keihard gewerkt’’, keek C1-trainer Michel Kreek kritisch terug. ,,In de uitvoering waren we niet altijd even gelukkig. Maar qua inzet en beleving werd veel goedgemaakt.’’ Adham el Idrissi en Abdelhak Nouri sloegen voor rust toe. Nouri scoorde na de pauze nog een keer namens de thuisploeg, die door de zege de koppositie bemachtigden. Afgelopen week versloegen de Ajacieden titelconcurrent FC Utrecht C1. Dit weekend verloren de Utrechters opnieuw, ditmaal van AZ.

Kreek: ,,Dat we nu aan kop gaan is mooi. De competitie is ook spannend. Maar we zijn natuurlijk nog niet op de helft. Ondanks dat we tegen ADO niet onze beste wedstrijd speelden, ben ik in het algemeen tevreden over de instelling. Die is goed. Er wordt bij vlagen goed gevoetbald en er worden mooie doelpunten gemaakt.’’ Ajax C1 reist zaterdag naar het oosten des lands voor de uitwedstrijd tegen Voetbal Academie FC Twente C1. De aftrap staat gepland voor 14:30 uur.

Bekijk de samenvattingen van de A2 en C1 vanavond in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week (B1 & E1)