Menu
'Spelen in ArenA heel bijzonder'

'Spelen in ArenA heel bijzonder'

Het belooft een uniek Avondje Ajax te worden vrijdagavond in de Amsterdam ArenA. Voor het eerst zullen Jong Ajax en de Ajax Vrouwen in het stadion samen een avondvullend programma verzorgen. Mickey van der Hart en Tessel Middag blikken alvast vooruit op de unieke gebeurtenis.

Waar het voor Middag een geheel nieuwe ervaring is om te spelen in het stadion van Ajax, kent Mickey van der Hart de omgeving al. Hij debuteerde dit seizoen in Ajax 1 in het bekerduel met ASWH. ,,Die eerste keer in de ArenA is bijzonder”, zo ervaarde de 19-jarige doelman eind oktober 2013. ,,Ik liep toen al zeven jaar rond bij Ajax en al die jaren in de jeugd werk je toe naar het moment dat je in de ArenA mag spelen. Voor mij was dat een speciaal moment en dat koester ik. Het was een heel mooie dag. Ik ben geboren in 1994 en opgegroeid met dit stadion. Hier ging ik als kleine jongen naar toe en droomde jarenlang van de kans om Ajax 1 te halen. Het debuut in de ArenA was een bekroning op al die jaren hard werken. Dat voelde heel goed.”

Van der Hart heeft zijn ArenA-doop dan al gehad, voor andere spelers van Jong Ajax zal het de eerste keer zijn in het grote stadion te spelen. De doelman mist die hele beleving van Jong Ajax naar de vrijdagavond toe, omdat hij kiest voor trainen bij Ajax 1. ,,Ik ben weinig bij Jong Ajax. Ik train altijd met het eerste. Daar kan ik het meeste leren door met Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer te trainen. Ik ben eraan gewend geraakt om pas op de wedstrijddag bij Jong Ajax te komen. Je weet wat er van je wordt verwacht. Ik zorg dat ik scherp ben en dat heeft er niets mee te maken dat ik twee dagen bij Jong Ajax train of er op de wedstrijddag bijkom. Bovendien ken ik de meeste spelers heel goed, ze zijn allemaal van mijn lichting. Voor hen is het goed dat ze nu een keer in de ArenA spelen. Als ze straks een keer moeten invallen in Ajax 1 dan weten ze hoe dat is. Ze moeten ervan genieten. Het is een mooie ervaring.”

De Ajax Vrouwen maakten deze week kennis met het stadion. De Ajax Vrouwen maakten deze week kennis met het stadion.

Als Jong Ajax om 20:30 uur aftrapt tegen FC Den Bosch heeft het publiek er al een wedstrijd opzitten. De topper in de BeNe League tussen de vrouwen van Ajax en FC Twente, de nummer twee en drie van de competitie begint om 18:00 uur. ,,Het is leuk dat er een dubbel wordt gespeeld”, vindt Van der Hart. ,,Vorig jaar ben ik wel een aantal keer gaan kijken bij de Vrouwen. Wel leuk om te zien dat het een hoog niveau is. Zij trainen ook keihard en ik heb veel respect hoe dat concept van de BeNe League op poten is gezet. Ik denk niet dat wij van Jong Ajax iets van de wedstrijd van de Ajax Vrouwen meekrijgen. Meer dan eventueel het eerste kwartier zal dat in elk geval niet zijn, want wij zijn bezig met onze eigen voorbereiding. Andersom zal dat misschien wel zo zijn. Dat zal wel leuk zijn. Met vrouwen langs de lijn lopen we toch harder!" Een daverende lach volgt. Van der Hart heeft er zin in.

En dat is bij Tessel Middag niet anders. ,,Het is spannend”, verwoordt zij het gevoel bij haar team, die de topper tegen FC Twente voor het eerst in het stadion mag spelen. ,,Afgelopen maandag zijn we voor het eerst in de kleedkamer geweest, waren we in de catacomben en betraden het veld. Het was heel mooi, maar nog mooier zal het zijn als het lekker vol zit.” Aan Middag zal het niet liggen, zij brengt sowieso al een koppeltje van twintig personen als supporter aan, waaronder het voetbalteam van haar zusje. ,,We kijken hier heel erg naar uit. De trainer waarschuwde ons zelfs dat er nog wel een wedstrijd tegen Telstar gespeeld moest worden. Nu we die ook hebben gewonnen, kunnen we er helemaal naartoe leven. We staan sinds vrijdag boven FC Twente en hebben vertrouwen dat we deze ook winnen. Daar wonnen met 0-4, al speelden zij wel na tien minuten al met z'n tienen.”

De international is als toeschouwer regelmatig aanwezig in de ArenA. ,,De mooiste wedstrijd was die tegen FC Barcelona. We zaten met het hele team naast elkaar, gingen wel uit ons dak toen ze twee keer scoorden.” Daar hoopt Middag vrijdag ook op. Bij de Ajax Vrouwen is altijd wel een trommelaar aanwezig en ze hoopt dat die er in de ArenA ook zal zijn. ,,Misschien is deze eerste keer spelen in de ArenA wel te vergelijken met die eerste keer dat we op de Toekomst speelden en waarbij heel veel mensen kwamen kijken. Toen speelden we heel goed en kregen daar echt een boost van. Daar hoop ik vrijdag ook op.”

Ook Van der Hart hoopt dat. ,,Het is voorjaarsvakantie, dus ik denk wel dat er veel mensen komen. Er zijn twee wedstrijden en dan is 5 euro natuurlijk niet duur", besluit de doelman die met zijn team de ingezette goede reeks resultaten tegen FC Den Bosch wil voortzetten.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Om kaarten te kopen moet je een Ajax ClubCard hebben. Bestel je kaarten via onderstaande link. ClubCard-houders kunnen tot en met vrijdag kaarten kopen via onderstaande link. De stadionkassa is vrijdag vanaf 16:00 uur geopend. Ook aan de stadionkassa geldt een ClubCard-verplichting.

Kaartverkoop Avondje Ajax

De Ajax Vrouwen kijken uit naar de topper. De Ajax Vrouwen kijken uit naar de topper.