Menu

Spelers Ajax 2 schatten kansen op fifty-fifty

De spelers van Jong Ajax, of eigenlijk Ajax 2 zoals ze in het bekertoernooi worden genoemd, achten zichzelf zeker niet kansloos in de halve finale van de Amstel Cup tegen FC Utrecht. Ze hebben er zin in, genieten van de aandacht en zijn helemaal klaar voor de confrontatie.

Mofokeng: ,,Ik schat onze kansen op fifty-fifty, je weet nooit wat er gaat gebeuren in zo'n wedstrijd. We bereiden ons niet anders voor dan normaal. We krijgen nu alleen meer aandacht van de media, maar dat vind ik wel leuk. We kennen inmiddels de sterke en de zwakkere kanten van Utrecht. Wij gaan echter spelen zoals we altijd doen, we passen ons niet aan het spel van Utrecht aan. Het enige wat anders is aan deze wedstrijd is dat de trainer probeert onze concentratie te verhogen. Winst van ons zou goed zijn voor de club. Of ik nerveus ben? Nee, hoor!"

Aanvoerder Walker is wel een beetje nerveus. Ook hij denkt dat de jonge Ajacieden best kunnen winnen. ,,Wij hebben net zoveel kans om te winnen als Utrecht. Half-half denk ik. Zij hebben een goede ploeg, maar wij zijn meer vrienden. Dat is onze kracht."

Keeper Maarten Stekelenburg is pas sinds woensdag met de halve finale van de Amstel Cup bezig. De Haarlemmer moest immers op dinsdag met Jong Oranje spelen tegen Jong Spanje. ,,In die wedstrijd hoop je dat je niet geblesseerd raakt." Hoewel de bekerwedstrijd een fantastische ervaring is, is het voor de beloften van Ajax niet het belangrijkste. ,,De competitie is nummer 1. Als we kampioen worden, mogen we volgend jaar ook meedoen aan het bekertoernooi. Maar de halve finale spreekt natuurlijk wel het meeste aan. Ook voor de supporters." Ziet hij kansen voor zijn ploeg? ,,Wij zijn niet kansloos. Als we onze eigen positiespel blijven spelen en een beetje geluk hebben..."

Linksback José Valancia verschilt niet veel van mening met zijn teamgenoten. Resoluut vertelt hij dat hij de kansen 'fifty-fifty' inschat. Het lijkt wel of de spelers dat antwoord is ingegeven. ,,Nee hoor," lacht de Ecuadoriaan. ,,Kijk, wij zijn misschien wat beter, maar zij hebben meer ervaring. We hebben geen video's gezien van Utrecht. De trainer is drie keer en westrijd gaan bekijken. Hij legt ons op de training uit wat voor een team Utrecht is. Zij zijn fysiek sterk, daarom moeten wij slim en technisch goed spelen, ons eigen spel eigenlijk. De eerste twintig minuten van de wedstrijd zullen heel belangrijk zijn. Utrecht zal beginnen met jagen op ons doel. We moeten in die openingsfase stand houden. We zullen allemaal alles geven."

Allen zijn het over een ding roerend eens: de finale halen van de Amstel Cup is een droom. En helemaal als Ajax 2 tegen Ajax 1 speelt. ,,Dat wordt een héle leuke wedstrijd!", glunderen allen.