Menu
Spelers Ajax A1 oog in oog met Messi

Spelers Ajax A1 oog in oog met Messi

Ajax A1 staat woensdagavond een prachtige krachtmeting met de leeftijdsgenoten van FC Barcelona te wachten. Het hoogste jeugdteam van Ajax speelt in de kwartfinale van de NextGen Series tegen het U-19 team van Barça. Dinsdagavond trainde Ajax op het trainingscomplex van de Catalanen. Enkele Ajacieden vingen een glimp van Lionel Messi op.

Op een paar kilometer afstand van Camp Nou bereidde Ajax A1 zich dinsdagavond voor op de Europese wedstrijd tegen FC Barcelona. Het team van Fred Grim trainde ongeveer een uur op de trainingsvelden van gastheer Barcelona. Op hetzelfde complex trainde ook het eerste elftal van Barça. Na afloop konden een paar A-junioren trots melden dat ze sterspeler Lionel Messi, weliswaar in de verte, gezien hadden.

Naast Messi vielen er dinsdag nog meer bekenden te bewonderen. Zo was er een ontmoeting met jeugdspeler Bobby Adekanye. De 12-jarige Adekanye maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax D2 naar Barcelona. Ook de trainer van Barcelona U-19, broer van ex-Ajacied Roger, sprak met de Ajacieden. Naast ‘de broer van’ was ook de bekendste voetbaltweeling van Ajax en Barcelona bij de training aanwezig. Uiteraard stond assistent-coach Ronald de Boer op het trainingsveld. Naast Ronald was Ajax’ hoofdcoach Frank de Boer aandachtig toeschouwer. Hij zit woensdagavond ook op de tribune van het mini-stadion onder de rook van het grote Camp Nou.

Voor de A-junioren die dinsdag geen glimp van Messi opvingen is er nog hoop. Na afloop van Ajax A1 - FC Barcelona A1 brengen de spelers en staf een bezoek aan de bekerwedstrijd FC Barcelona - Valencia.

Ajax A1 - FC Barcelona A1 wordt woensdag rechtstreeks uitgezonden door Eredivisie Live. De aftrap is om 18:30 uur.

Ajax TV volgt de A1 op de voet in Barcelona. Volg alles over de NextGen Series op het officiële clubkanaal van Ajax.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Frank de Boer is in Barcelona. Hij is woensdagavond toeschouwer bij de wedstrijd van Ajax A1. Frank de Boer is in Barcelona. Hij is woensdagavond toeschouwer bij de wedstrijd van Ajax A1.