Menu
Spelers Ajax feestelijk onthaald

Spelers Ajax feestelijk onthaald

De spelers van Ajax zijn donderdag tijdens de Open Dag feestelijk onthaald in de eigen ArenA. Gehuld in het nieuwe thuistenue betraden de Ajacieden onder toeziend oog van zo'n 20.000 fans een voor een het veld van de ArenA. Ook de nieuwe aanwinsten Bojan en Mike van der Hoorn waren uiteraard van de partij.

‘Moet ik goedemiddag of buenos días zeggen?’ roept de speaker als Bojan het veld betreedt. De 22-jarige huurling van FC Barcelona kijkt zijn ogen uit als hij onder Spaanse klanken het veld van de ArenA betreedt. De afgelopen jaren waren Barcelona, Rome en Milaan de steden waar hij zijn voetbalkunsten vertoonde. Dit seizoen wordt dat Amsterdam.

Terwijl Bojan tussen Joël Veltman en Kolbeinn Sigthórsson gaat staan volgen de andere Ajacieden elkaar in rap tempo op. Met als laatste speler uiteraard aanvoerder Siem de Jong. Als iedereen present is volgt er een heuse demonstratietraining onder leiding van Frank de Boer. Voorzien van microfoon geeft de coach van Ajax een toelichting op wat er allemaal gebeurt tijdens de training. ,,Het wordt vandaag een heel serieuze training, want over twee dagen staat de eerste prijs van het seizoen al op het spel.” Dan wacht immers de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar AZ. Zes dagen later volgt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC. Het nieuwe voetbalseizoen kan beginnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jong en oud is in afwachting van de Ajacieden. Jong en oud is in afwachting van de Ajacieden.
Frank de Boer betrad samen met de technische staf als eerste het veld. Frank de Boer betrad samen met de technische staf als eerste het veld.
Ajax' nieuwe aanwinst Bojan betreedt het veld van de ArenA. Ajax' nieuwe aanwinst Bojan betreedt het veld van de ArenA.
Kolbeinn Sigthórsson klapt voor de fans. Kolbeinn Sigthórsson klapt voor de fans.
Er vormde zich uiteindelijk een lange rij spelers in de middencirkel. Er vormde zich uiteindelijk een lange rij spelers in de middencirkel.
Verwachtingsvolle gezichten op de tribune. Verwachtingsvolle gezichten op de tribune.
Viktor Fischer groet de fans van Ajax. Viktor Fischer groet de fans van Ajax.
Directeur marketing Edwin van der Sar nam ook een kijkje bij de training. Directeur marketing Edwin van der Sar nam ook een kijkje bij de training.
Aanvoerder Siem de Jong betrad als laatste het veld. Aanvoerder Siem de Jong betrad als laatste het veld.
Na de spelerspresentatie was het tijd voor de demonstratietraining. Na de spelerspresentatie was het tijd voor de demonstratietraining.
De warming-up onder leiding van performance coach Björn Rekelhof. De warming-up onder leiding van performance coach Björn Rekelhof.
Thulani Serero aan de bal tijdens de training. Thulani Serero aan de bal tijdens de training.
Frank de Boer droeg tijdens de training een microfoon. Frank de Boer droeg tijdens de training een microfoon.
Frank de Boer controleert de bal. Frank de Boer controleert de bal.
De keepers Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen in het nieuwe keeperstenue. De keepers Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen in het nieuwe keeperstenue.
Frank de Boer had er duidelijk plezier in. Frank de Boer had er duidelijk plezier in.