Menu
Spelers bezoeken Ajax Museum

Spelers bezoeken Ajax Museum

Op de ochtend voorafgaande aan het Europa League-duel met Juventus lieten de spelers van Ajax zich donderdagochtend in het Ajax Museum inspireren. In plaats van een oefensessie koos Ajax-trainer Martin Jol voor een intermezzo in de 'schatkamer' van de Amsterdam ArenA.

‘Kijk, nu komt ie’, zegt Demy de Zeeuw voor de vitrine die is gewijd aan de winst van de Wereldbeker in 1995. Op een monitor ziet de middenvelder van Ajax hoe Danny Blind de beslissende strafschop in Tokyo binnenschiet. Een tafereel dat De Zeeuw in 1995 ‘live’ op de basisschool meemaakte, zoals hij woensdag tijdens de persconferentie vertelde. Teamgenoten mengen zich om De Zeeuw heen en zien gezamenlijk een van de hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van de club aan zich voorbijtrekken.

Een betere gids dan Blind is deze ochtend haast niet denkbaar. De assistent-trainer van Ajax is immers bij veel hoogtepunten in het museum één van de hoofdrolspelers geweest. De penaltyreeks tegen Gremio kan hij nog minutieus navertellen, zo ondervinden de spelers. Luis Suarez en Nicolas Lodeiro focussen hun aandacht ondertussen op de vitrine ‘Amsterdam - Buenos Aires 1972’, die verwijst naar de gewonnen dubbel met Independiente die Ajax de eerste Wereldbeker opleverde. Lang geleden, want beide Zuid-Amerikanen waren toen nog niet geboren. Ook de themavitrines over de historische Europese finales tegen Juventus (1973 en 1996) trekken bekijks.

Na de inspirerende tour langs het verleden ging het vizier bij de spelers weer op heden. Deel 1 van het tweeluik met Juventus in de zestiende finales van de Europa League komt snel dichterbij.

Ajax – Juventus begint donderdag om 19.00 uur in een volgepakte Amsterdam ArenA.

Foto’s en tekst: Ajax.nl

Ajacieden bekijken de geschiedenis van Ajax in het museum. Ajacieden bekijken de geschiedenis van Ajax in het museum.
De Zeeuw bekijkt de winnende strafschop van Blind tegen Gremio. De Zeeuw bekijkt de winnende strafschop van Blind tegen Gremio.
De spelers bekijken de speciale finalevitrines. De spelers bekijken de speciale finalevitrines.
Stekelenburg, Enoh, Suk en Eriksen (vlnr) oog in oog met Cruijff. Stekelenburg, Enoh, Suk en Eriksen (vlnr) oog in oog met Cruijff.
Jol bekijkt de wand met Van Basten. Jol bekijkt de wand met Van Basten.