Menu
Spelers bezorgen nieuwe uitshirt

Spelers bezorgen nieuwe uitshirt

Het nieuwe Ajax-uitshirt is dinsdagavond op bijzondere wijze gelanceerd. Aanvoerder Siem de Jong, Daley Blind en Kolbeinn Sigthórsson brachten ieder een aantal een nieuwe shirts bij fans thuis. Indy van Westerloo uit Ouderkerk a/d Amstel was de gelukkige om als eerste het nieuwe uitshirt in ontvangst te nemen. Uit handen van De Jong ontving ze het door haar bestelde shirt uit de online shop.

Via een speciale operatie vertrokken De Jong, Blind en Sigthórsson rond etenstijd in speciale auto’s van Mercedes richting de gelukkige fans. De bolides waren in de kleuren van het nieuwe uitshirt voorzien en trokken veel bekijks op hun route langs de speciaal geselecteerde adressen. In totaal waren 32 fans uitgekozen om hun bestelling twee dagen na de 32ste landstitel van Ajax thuisbezorgd te krijgen. In plaats van een koerier troffen ze hun helden in levende lijve. Een uniek tafereel.

De foto van de eerste overhandiging werd via de officiële Twitter van Ajax wereldkundig gemaakt. De hype op Twitter riep veel vragen op. Waar zou Siem de Jong nog meer aanbellen? Het werd een adres even verderop in Amsterdam Zuidoost. De besteller van het shirt bleek echter niet thuis. Op het moment dat de aanvoerder van Ajax bij hem thuis op de deurbel drukte, was Ian Dankbaar aan het werk bij de plaatselijke supermarkt.

De vriendin van Ian Dankbaar nam het uitshirt in ontvangst. De vriendin van Ian Dankbaar nam het uitshirt in ontvangst.

Gelukkig was zijn vriendin net op tijd thuis om het door Ian bestelde shirt in ontvangst te nemen. Uiteraard maakte ze van de gelegenheid gebruik om met De Jong en de kampioensschaal op de foto te gaan. Ook een enkele buurman greep snel zijn kans om de schaal en het nieuwe shirt te aanschouwen.

De laatste halte op de route van De Jong leverde ook een klein obstakel op. Ronald ten Brinke bleek uitgerekend dinsdagavond in een restaurant te zitten. De verbouwereerde Ten Brinke kreeg de aanvoerder van Ajax aan de telefoon, die hem vertelde dat het nieuwe shirt snel bij hem bezorgd zou worden. Maar niet door Siem de Jong. Die vertrok na zijn ‘koeriersdienst’ richting de studio van het tv-programma Pauw & Witteman om over het kampioenschap te praten.

Het nieuwe Ajax-uitshirt is vanaf zondag 9:30 uur in de Official Ajax Fanshop (ArenA en Ajax Experience) verkrijgbaar. Je kan zondag bovendien met de kampioensschaal op de foto in de Fanshop ArenA. Het nieuwe uitshirt is inmiddels al via de online shop van Ajax verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: adidas

Naar de Ajaxshop

Kolbeinn Sigthórsson is per speciale Mercedes en met het nieuwste uitshirt op weg naar de fans! Kolbeinn Sigthórsson is per speciale Mercedes en met het nieuwste uitshirt op weg naar de fans!
Ook Daley Blind was dinsdag bij de speciale 'uitshirtactie' betrokken. Ook Daley Blind was dinsdag bij de speciale 'uitshirtactie' betrokken.
Siem de Jong heeft dé schaal losjes in de hand. Siem de Jong heeft dé schaal losjes in de hand.
Kolbeinn Sigthórsson achter het stuur van de speciale Mercedes. Kolbeinn Sigthórsson achter het stuur van de speciale Mercedes.
De Jong poseert met enkele fans. De Jong poseert met enkele fans.
De Jong signeert het nieuwste uitshirt. De Jong signeert het nieuwste uitshirt.
Daley Blind overhandigt het uitshirt... Daley Blind overhandigt het uitshirt...
Waarna de fan zich direct hult in het nieuwste uitshirt. Waarna de fan zich direct hult in het nieuwste uitshirt.
Kolbeinn Sigthórsson houdt een balletje hoog... Kolbeinn Sigthórsson houdt een balletje hoog...
...En signeert het uitshirt. ...En signeert het uitshirt.