Menu

Spelers blij met loting

Het bericht dat Ajax aan Valencia, Arsenal en AS Roma is gekoppeld werd vrijdagmiddag met een licht gejuich door de spelers ontvangen. Vooral spelen in Engeland tegen Arsenal lijkt de Ajacieden fantastisch. ,,En waarom zullen wij geen kansen hebben?", reageerde aanvoerder Cristian Chivu.

Technisch directeur Leo Beenhakker is tevreden met de loting. ,,Ik vind het een mooie poule. We spelen tegen drie topploegen, maar ik zie kansen voor Ajax. Waarom zouden we niet in Rome kunnen winnen? En in Valencia? Nu moeten we zo snel mogelijk wedstrijden van de tegenstanders gaan bekijken. Naar mijn idee zitten we in de leukste poule."

Trainer Ronald Koeman dicht zijn ploeg minder kansen toe. ,,We zijn de outsider in de poule. Dat kan positief uitwerken, maar de kansen zijn een stuk kleiner om verder te komen dan in de eerste ronde. Het parool is dan ook genieten. Nu helemaal. Het zijn allemaal mooie steden, fantastische clubs. Dat spreekt aan. We moeten halen wat er te halen valt. Het is ook een voordeel dat we eerst uit spelen. Als we meteen thuis hadden moeten spelen, was de druk groter geweest."

Aanvoerder Cristian Chivu glunderde na de loting van oor tot oor. ,,Waarom zou ik niet blij zijn? Dit is toch een goede poule. In de tweede ronde zijn natuurlijk alleen maar goede ploegen en ook wij hebben kans. Wie dacht in de eerste ronde dat Basel door zou gaan? Het is voor ons een voordeel dat we elke wedstrijd ingaan als underdog. We kunnen vrijuit spelen. Valencia, AS Roma en Arsenal zijn allemaal topploegen, maar Valencia en AS Roma zijn momenteel niet in topvorm. Alles kan dus gebeuren."

André Bergdolmo had liever Manchester United gehad. ,,Dat vind ik een prachtige club, maar Arsenal is ook mooi. Arsenal klinkt goed. Ik kijk elke zaterdag naar het Engelse voetbal op televisie. Fantastisch. Ik heb nog nooit tegen een van deze ploegen gespeeld. Dat we beginnen met een uitwedstrijd tegen Valencia, vind ik prima. Daar een gelijkspel en de volgende wedstrijd, thuis tegen AS Roma, winnen!"

Ook voor Rafael van der Vaart is Arsenal de favoriet. ,,Die ploeg steekt er bovenuit", aldus de behendige middenvelder. ,,Ik ben niet kapot van AS Roma. Wat we moeten doen om door te gaan? Ja, winnen natuurlijk.''