Menu
'Spelers en fans hebben zin in Klassieker'

'Spelers en fans hebben zin in Klassieker'

Na de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb (0-2) staat alweer de volgende lastige wedstrijd voor de deur. Zondag neemt Ajax het in eigen huis op tegen Feyenoord. De eerste Klassieker van het seizoen 2011-2012 zal volgens Ajax-trainer Frank de Boer een 'beladen wedstrijd' worden.

Eyong Enoh - die afgelopen dinsdag een prima wedstrijd speelde tegen Dinamo Zagreb - mist de eerste ontmoeting met Feyenoord wegens een schorsing. De Ajacied liep in de wedstrijd tegen AZ een rode kaart op en bekijkt de Klassieker, evenals ruim 51.000 toeschouwers, vanaf de tribune.

Door de afwezigheid van Enoh is het goed mogelijk dat Vurnon Anita een linie naar voren schuift en naast Theo Janssen komt te staan. Als linksback is Dico Koppers een optie. ,,Dico is een hele slimme speler met valse snelheid'', vertelt De Boer tijdens de persconferentie. ,,Hij is sneller dan men over hem denkt. Verdedigend kan hij beter worden, maar we moeten niet vergeten dat hij pas eerstejaars senior is. Hij is wel een échte linksback.’’ Na het debuut van Ruben Ligeon tegen AZ vorige week, kan het dus zomaar zijn dat Jong Ajacied Koppers zondag zijn debuut maakt in het eerste elftal. ,,Dat is een mogelijkheid, we zullen het zien’’, zei De Boer met een glimlach.

Voor het eerst sinds lange tijd staat Feyenoord boven Ajax op de ranglijst. Na negen speelronden bezetten de Rotterdammers de vierde plek met zeventien punten. Ajax staat op de zesde plek met zestien punten. Het feit dat Feyenoord boven Ajax staat, verandert volgens De Boer niets aan de Klassieker. ,,De Klassieker staat op zich’’, sprak De Boer. ,,Die wedstrijd heeft altijd veel prestige, het is nu niet anders omdat Feyenoord boven ons staat.’’ Wel spreekt de Ajax-trainer zijn lof uit over het elftal van Ronald Koeman. ,,Ze doen het duidelijk beter dan vorig jaar. Het is leuk dat ze in de bovenste regionen bivakkeren. Dat is alleen maar mooi voor een club met zo'n rijke historie en een grote achterban. Feyenoord speelt weer met vertrouwen en ze zijn nu moeilijker te verslaan. Het spel ziet er ook beter uit.’’

,,Dat het een beladen wedstrijd zal worden, proef je op de Toekomst en rond de Amsterdam ArenA. Dit is leuk voor de spelers, maar ook de supporters hebben er zin in.’’ Feyenoord zal proberen om druk te zetten op Ajax. ,,Dat mag’’, sprak De Boer. ,,Maar ook wij gaan druk zetten op Feyenoord.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - Feyenoord!