Menu
'Spelers F1 hebben het knap gedaan'

'Spelers F1 hebben het knap gedaan'

Het AEGON Toekomst Journaal doet wekelijks op Ajax TV verslag van de verrichtingen van de Ajax-talenten van de Toekomst. In deze voorbeschouwing aandacht voor de laatste wedstrijd (plus huldiging) van Ajax F1 plus de spannende ontmoeting tussen de A1 en PSV A1.

De F1 speelde op bezoek bij CTO zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Een week eerder veroverden de Ajacieden van trainer Dennis de Haan al de titel, maar ditmaal kwam het echt tot een huldiging. De allerjongste talenten uit de jeugdopleiding beklommen afgelopen week al wel het podium op het ArenaPark voor een publieke huldiging. Ook maakten zij, net als alle andere jeugdspelers, in de rust van Ajax – VVV-Venlo een ereronde door de uitverkochte Amsterdam ArenA. Omdat de F'jes afgelopen week pas na hun eigen optreden hoorden over het kampioenschap, kwam het zaterdag pas 'echt' tot de uitreiking van de kampioensbloemen. Op bezoek bij CTO sloot de F1 het seizoen waardig af met een 2-6 overwinning. Jenno Campagne, Dook de Vries, Finn Stam (2) en Finn Janmaat waren de doelpuntenmakers.

,,De spelers hebben allemaal goede individuele stappen gemaakt. Iedereen heeft zich goed ontwikkeld en iedereen gaat ook door bij Ajax,’’ keek F1-trainer Dennis de Haan tevreden terug op het voorbije seizoen. De jeugdtrainer besloot zijn elfde jaar als trainer in de jeugdopleiding persoonlijk dus ook af met kampioensbloemen. Het is uitzonderlijk dat een hele lichting talenten doorstroomt naar de E'tjes. ,,Het is knap dat ze het zo goed hebben gedaan. Bij de club waren ze altijd het mannetje. Nu, na binnenkomst bij Ajax, zijn ze soms nummer 9 of 10 in de pikorde. Ze komen hier nieuw binnen en opnieuw leren samenspelen. Dan moet alles op de plek vallen.’’

Ook in het AEGON Toekomst Journaal: de 1-0 overwinning van Ajax A1 op PSV A1. Ook in het AEGON Toekomst Journaal: de 1-0 overwinning van Ajax A1 op PSV A1.

In de komende weken spelen de F’tjes drie oefentoernooien plus een reeks oefenduels. Op Hemelvaartsdag speelt de F1 bijvoorbeeld een sterk bezet internationaal toernooi bij Fortuna Wormerveer. Aanstaande woensdag wacht de eerste oefenwedstrijd. Op de Toekomst is KFC E3 vanaf 16:30 uur de tegenstander.

De Ajacieden uit de A1 maakten er zaterdag op de Toekomst tegen PSV A1 een spannende middag van. Door de late (en winnende treffer) van Davy Klaassen, wonnen de Amsterdammers met 1-0. Zaterdag hebben de talenten van trainer Fred Grim de titelkansen in eigen hand als het op bezoek gaat bij de leeftijdgenoten van De Graafschap.

Bekijk vanavond de samenvattingen van de F1 en A1 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live. Komend weekend en komende week natuurlijk ruimschoots aandacht voor de verrichtingen van de A1 in de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap A1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag van Ajax A1 – PSV A1

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week (D2 & C2)