Menu
Spelers geven Huistra ludiek cadeau

Spelers geven Huistra ludiek cadeau

De wedstrijd Jong Ajax - Celtic tijdens het International Soccer Sevens toernooi in Hong Kong betekende zondag officieel het afscheid van Pieter Huistra als coach van Jong Ajax. Hij traint nog even door met zijn team, maar zijn eerstvolgende wedstrijd als coach zal hij volgende maand in dienst van zijn nieuwe club FC Groningen beleven.

Alsof de toernooicommissie de Ajacieden een handje geholpen had in het bedenken van een mooi afscheidscadeau, koppelde het lot Jong Ajax aan Celtic. De groenwitte aartsrivaal van Glasgow Rangers, de club waar Pieter Huistra vijf jaar speelde en even zoveel keer kampioen werd. ,,Vooraf heb ik de jongens gezegd dat het een must was om van Celtic te winnen”, zei Huistra na het veiligstellen van de buit. ,,Een aantal jongens ging na afloop nog shirtje ruilen met spelers van Celtic, maar dat heb ik uiteraard niet gedaan.”

De 2-0 van Vlatko Lazic stelde de zege van Jong Ajax op Celtic definitief veilig. Lazic: ,,De trainer zei vooraf heel duidelijk dat we voor hem van Celtic moesten winnen. Het was prachtig om zijn blijdschap na afloop te zien.”

Door de zege eindigde Ajax als vijfde en Celtic als zesde op het 7-tegen-7-toernooi in Hong Kong. De beloften van de Rangers verloren uiteindelijk de finale van Aston Villa, het team dat Ajax eerder op de dag in de kwartfinale uitschakelde.

Tekst: Ajax.nl

Huistra in gesprek met Radio Hong Kong. Huistra in gesprek met Radio Hong Kong.
De line-up van Jong Ajax - Celtic. De line-up van Jong Ajax - Celtic.
Een heuse pocketeditie van The Old Firm in Hong Kong. Een heuse pocketeditie van The Old Firm in Hong Kong.