Menu

Spelers hebben maar één doel

De spelers van de Ajax-selectie hebben maar een doel voor ogen: kampioen worden. Het veilig stellen van de Champions League is duidelijk van ondergeschikt belang.

Aanvoerder Chivu: ,,Misschien was het behalen van de Champions League een doelstelling van de club, maar dat is voor ons niet het geval. Het enige wat wij willen is kampioen worden. Daarvoor moeten we geconcentreerd blijven en met beide benen op de grond blijven staan. We geloven erin."

Zlatan onderschijft de woorden van de captain: ,,De tweede plaats is nu niet meer belangrijk, we moeten door. We zijn ervan overtuigd dat we nu kampioen moeten worden."

De uitspraken van de spelers zijn niet zo verwonderlijk. Ajax heeft alles in eigen hand, nog vier punten uit twee wedstrijden zijn nodig. Het kampioenschap is lange tijd niet zó dichtbij geweest.

Mido: ,,Je weet nooit wat er in het voetbal gebeurd natuurlijk, maar ik beloof de supporters dat we zullen vechten voor de titel. PSV is ook nog in de race, maar we móeten gewoon winnen."

Jan Van Halst nam het veiligstellen van de Champions League ter kennisgeving aan. ,,Dat is mooi natuurlijk, maar PSV is nog niet uitgeschakeld voor de titel, met hen dienen we nog rekening te houden. We moeten de komende twee wedstrijden niet met angst tegemoet zien. Op dit moment zijn we alleen maar bezig met het kampioenschap, hoewel het goed is dat we zeker zijn van de Champions League."