Menu
Spelers Jong Ajax in de rol van coach

Spelers Jong Ajax in de rol van coach

De eerste clinic van Ajax StreetWise in 2014 heeft woensdagmiddag veel jonge voetballers uit de Zaanstreek op de been gebracht. Op het Cruyff Court Veld Zaandam lieten ruim duizend basisscholieren uit de groepen 7 en 8 hun voetbalkunsten zien aan scouts van Ajax.

Na eerdere succesvolle edities in Amsterdam, Almere, Haarlem en Hoofddorp was deze keer Zaandam gastheer bij een clinic van Ajax StreetWise. Op het bijna acht jaar oude Cruyff Court in Straat Davis streden vele jonge voetballers op hun vrije woensdagmiddag voor een plek in de finale. Ze werden daarbij gecoacht en aangemoedigd door een aantal spelers van Jong Ajax.

De Ajacieden Bas Kuipers, Derwin Martina en de keepers Maurits Schmitz, Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas waren samen met StreetWise-ambassadeur Heini Otto én Ajax-mascotte Lucky eregast in Zaandam. Net als de aanwezige Ajax-scouts hielden ze de verrichtingen van de voetballers goed in de gaten. Er stond voor de deelnemers immers iets moois op het spel: een plek in het stadsteam Zaandam.

Het stadsteam Zaandam zien we later dit jaar terug bij de grote StreetWise-finale. Daarin nemen de verschillende stadsteams het tegen elkaar op. De komende maanden zijn er nog clinics in Hilversum (19 maart) en Amersfoort (16 april). Ook in die steden wordt een stadsteam met de beste voetballers uit de groepen 7 en 8 van de plaatselijke basisscholen gevormd. Uiteindelijk wordt er tijdens de finale één jeugdige deelnemer gescout die een maand lang stage mag lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Aegon. StreetWise heeft als doel basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Lange rijen bij de inschrijfbalie. Lange rijen bij de inschrijfbalie.
Er kwamen in totaal zo'n 1.000 deelnemers naar het Cruyff Court in Zaandam. Er kwamen in totaal zo'n 1.000 deelnemers naar het Cruyff Court in Zaandam.
Voetballen in de kleine ruimte. Voetballen in de kleine ruimte.
Op de foto met Ajax-mascotte Lucky. Op de foto met Ajax-mascotte Lucky.
De basisscholieren uit Zaandam toonden hun skills op het Cruyff Court. De basisscholieren uit Zaandam toonden hun skills op het Cruyff Court.
Een krabbel van Jong Ajax-keeper Maurits Schmitz. Een krabbel van Jong Ajax-keeper Maurits Schmitz.
De spelers van Jong Ajax kropen voor een middag in de rol van coach. De spelers van Jong Ajax kropen voor een middag in de rol van coach.
Derwin Martina poseert voor een foto met een aantal jonge fans. Derwin Martina poseert voor een foto met een aantal jonge fans.
Ajax StreetWise-ambassadeur Heini Otto was ook van de partij in Zaandam. Ajax StreetWise-ambassadeur Heini Otto was ook van de partij in Zaandam.
Het doel van Aegon stond uiteraard ook opgesteld in Zaandam. Het doel van Aegon stond uiteraard ook opgesteld in Zaandam.
Er werd een middag heerlijk gevoetbald op het Cruyff Court aan Straat Davis. Er werd een middag heerlijk gevoetbald op het Cruyff Court aan Straat Davis.
Jonge voetballers lieten hun kunsten zien aan scouts van Ajax. Jonge voetballers lieten hun kunsten zien aan scouts van Ajax.
Er werd gestreden voor een plek in het stadsteam Zaandam. Er werd gestreden voor een plek in het stadsteam Zaandam.
Met z'n allen op de groepsfoto. Met z'n allen op de groepsfoto.
Ajax StreetWise: samen leren, samen voetballen. Ajax StreetWise: samen leren, samen voetballen.
De spelers van Jong Ajax gingen uiteraard ook met Lucky op de foto. De spelers van Jong Ajax gingen uiteraard ook met Lucky op de foto.