Menu
Spelers kruipen in rol van scout

Spelers kruipen in rol van scout

Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren en Mitchell Donald brachten vandaag een bezoek aan de Talentendagen op de Toekomst. Het trio hielp donderdag zelfs even mee met het speuren naar nieuw Ajax-talent.

Jan Vertonghen staat eerste rang op de Toekomst. Naast hem de Ajacieden die het scoutingvak écht helemaal in de vingers hebben. René Moonen, Herman Borman en Cas Harms (vlnr.) zijn ervaren krachten in de scoutingstaf van Ajax.
Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink vertelt wat hij van de deelnemers verwacht. De voornaamste opdracht was om zoveel mogelijk plezier te beleven aan de middag. Desondanks was de spanning duidelijk van sommige gezichten af te lezen. De kans om je kunsten bij Ajax te laten zien, krijg je niet elke dag.
Mitchell Donald werd zelf ontdekt tijdens een eerdere editie van de Talentendagen. De middenvelder doorliep vervolgens vele elftallen op de Toekomst. Op de hem vertrouwde voetbalgrond liep de Ajacied donderdag verschillende trainers tegen het lijf die hem ooit trainden in de jeugdopleiding. Tussen de gesprekjes met zijn oud-trainers door had Donald ook oog voor de verrichtingen binnen de lijnen.
Rasmus Lindgren en Jan Vertonghen speelden eerst in respectievelijk Zweden en België voordat beide spelers het Ajax-shirt mochten aantrekken. Vertonghen speelde eerder bij VK Tielrode en Germinal Beerschot in Antwerpen voordat hij in Amsterdam belandde. Lindgren speelde in Zweden bij Landskrona BolS. Na een korte periode in de jeugdopleiding en enkele seizoenen als Jong Ajacied maakten de spelers hun debuut in Ajax 1.
Jeugdtrainer Heini Otto praat Vertonghen bij over de Talentendagen 2008. Ook deze editie lijkt een succes. Vrijdag is de laatste dag waarop de talenten dit jaar hun kunsten mogen tonen aan de Ajax-scouts en -trainers.
Jan Olde Riekerink bedankt de spelertjes voor hun komst naar Amsterdam. Het hoofd jeugdopleiding beantwoordde nog enkele dringende vragen. Hoeveel spelers er uiteindelijk worden gescout tijdens de Talentendagen, was zo’n prangende vraag. ,,Als we jullie allemaal goed genoeg vinden, mogen jullie allemaal terugkomen’’, was het antwoord van Olde Riekerink. De opleider wilde er maar mee zeggen dat niet op aantal maar op talent wordt gescout. De talentvolste voetballertjes worden uitgenodigd voor een extra training. De spelers die het dit jaar niet redden, kunnen wellicht een nieuwe poging wagen in 2009.