Menu

Spelers: Moeilijk voetballen tegen Italianen

De meeste Ajacieden hadden gehoopt Barcelona tegen te komen in de kwartfinales van de Champions League. Als dat niet kon, dan liever Manchester United. Maar het werd AC Milan, ook een mooie club, maar het is altijd lastig om tegen Italianen te voetballen, vonden de Ajacieden.

,,Weer Italianen”, zei Andy van der Meyde, die de thuiswedstrijd niet mee zal doen vanwege een schorsing. ,,Dat is lastig voetballen. Ik had liever Barcelona gehad, die hebben momenteel te kampen met een aantal geblesseerden en ze zijn niet in topvorm. Daarbij moeten we weer in het San Siro”, vond Van der Meyde.

Over de kansen tegen de club uit Milaan, tast de aanvaller in het duister. ,,Tja, wat kun je ervan zeggen? Niemand had verwacht dat we überhaupt de kwartfinale zouden halen. Ik hoop dat we thuis winnen, zodat we het in Milaan wat rustiger aan kunnen doen. Maar het wordt moeilijk, Milaan is een erg technische ploeg.”

Nigel de Jong was het met zijn teamgenoot eens. ,,Het is natuurlijk fantastisch om zo’n mooie ploeg hier te mogen ontvangen en om daar te gaan spelen. Maar ik had stiekem gehoopt op Barcelona, dat is zo’n prachtige club. Dat stadion, daar kunnen 100.000 man in, daar krijg je echt kippenvel van. Maar niemand had van te voren een stuiver gegeven dat we de kwartfinales zouden bereiken, dus ook tegen Milan hebben we kans. Ze hebben mooie spelers, Rivaldo, Rui Costa om er een paar te noemen. Die jongens zie je altijd op tv, als 18-jarige kun je er alleen maar van dromen tegen ze te spelen.”

Ook Cristian Chivu had eigenlijk liever Barcelona gehad. Of Manchester. ,,Want die teams spelen meer voetbal.Tegen Italianen is het vaak moeilijk spelen. Ik denk dat Milan de beste van de drie mogelijke tegenstanders is. Ze hebben ervaren spelers, een goede defensie. Voor hen is het een goede loting denk ik. Maar de druk ligt bij hen, niet bij ons. Daarom denk ik dat het fifty-fifty zal zijn. Ik ken bijna alle spelers, ik weet hoe ze spelen”, verzekerde de aanvoerder.

De enige wie de tegenstander niet leek uit te maken was O’Brien. ,,Leuk, Milaan”, reageerde de Amerikaan. ,,Grote stad, de club heeft veel grote internationale sterren. Daarnaast, tegen Italiaanse ploegen hebben we ervaring, al spreken Barcelona en Manchester natuurlijk wat meer aan.” O’Brien ziet het eigenlijk wel zitten. Al verwacht hij geen spectaculaire wedstrijden. ,,AC Milan heeft een sterk team. Vooral in het begin van de Champions League speelden ze erg goed. We hebben twee wedstrijden te spelen. Ik denk dat beide teams voorzichtig zullen zijn, geslepen, tot iemand het eerste doelpunt maakt. Als we thuis kunnen winnen, hoop ik dat we het daar wat makkelijker hebben”, sprak O’Brien hoopvol.