Menu
Spelers weer terug van vakantie

Spelers weer terug van vakantie

De spelers van landskampioen Ajax hebben zich maandag voor het eerst weer op sportcomplex de Toekomst gemeld. Verdeeld over de hele dag verschenen er in totaal 23 Ajacieden op de club voor de jaarlijkse intake. De internationals sluiten zich later bij de groep aan. Dinsdag staat de eerste (besloten) training van het seizoen 2013-2014 op het programma.

Onder anderen Nicolai Boilesen en Davy Klaassen arriveerden al vroeg in de ochtend in Amsterdam voor hun intake met de technische en medische staf. Met name voor deze twee spelers was het een heugelijke dag. Na lang blessureleed zijn beide spelers weer helemaal fit. Ze kunnen zich daardoor helemaal vanaf het begin voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Naast Boilesen en Klaassen verschenen er nog 21 andere spelers op de Toekomst voor hun intake. Onder hen Riechedly Bazoer, die vorig seizoen overkwam van PSV en tot dusver nog geen officiële wedstrijden speelde voor Ajax. Ook de keepers Maurits Schmitz, Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh hadden een afspraak, net als de verdedigers Sven Nieuwpoort, Joël Veltman, Kenny Tete, Dico Koppers, Ruben Ligeon en Stefano Denswil. Christian Poulsen, Illan Boccara, Joeri de Kamps, Fabian Sporkslede en Thulani Serero ondergingen ook verschillende tests tijdens de jaarlijkse intake. Van de aanvallers meldden Derk Boerrigter, Jody Lukoki, Tobias Sana, Lesley de Sa, Dejan Meleg en Gino van Kessel zich.

Davy Klaassen is volledig hersteld van zijn liesblessure die hem vorig seizoen lange tijd aan de kant hield. Davy Klaassen is volledig hersteld van zijn liesblessure die hem vorig seizoen lange tijd aan de kant hield.

De eerste trainingsweek wordt zaterdag 29 juni afgesloten met een oefenwedstrijd tegen SDC Putten op Sportpark Putter Eng. Vervolgens verblijft de selectie van 1 tot en met 9 juli in Oostenrijk voor een trainingskamp. Op dat moment sluiten ook de internationals zich bij de groep aan. Daley Blind en Ricardo van Rhijn vormen hierop een uitzondering. Zij hoeven zich vanwege het jeugd-EK pas op 10 juli te melden. EK-ganger Danny Hoesen meldt zich wel op 1 juli op de club. Vanwege de geringe speeltijd op het EK in Israël sluit hij eerder bij de groep aan.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Assistent-coach Dennis Bergkamp meldde zich maandag al vroeg op de Toekomst. Assistent-coach Dennis Bergkamp meldde zich maandag al vroeg op de Toekomst.
Een vrolijke Nicolai Boilesen bij zijn entree op de Toekomst. Een vrolijke Nicolai Boilesen bij zijn entree op de Toekomst.
Joël Veltman is ook weer terug van vakantie. Joël Veltman is ook weer terug van vakantie.
Stefano Denswil had zich warm aangekleed. Stefano Denswil had zich warm aangekleed.
Jody Lukoki meldde zich maandag ook weer bij Ajax. Jody Lukoki meldde zich maandag ook weer bij Ajax.